· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

PUŠAČI, vreme je da očistite organizam! Pet namirnica koje IZBACUJU NIKOTIN iz tela

Očuvanje zdravlja organizma kod osoba koje konzumiraju cigarete posebno je važno.

1616240045_Depositphotos_325288076_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Svi smo svesni negativnog uticaja koji cigarete i nikotin imaju na naš organizam, pa ipak  ne možemo odoleti da ne zapalimo cigaretu uz svakodnevne navike. Iako je malo poznato, ali pušenjem iz svog tla izbacuje mnoštvo vitamina, pa je prioritet svakog pušača da svakodnevno kroz prirodne sastojke, hranu i piće, unosi i do tri puta više vitamina od čoveka koji ne konzumira cigarete.

Pročitajte još: Podiže imunitet i smanjuje šećer u krvi: Ova biljka koristi se vekovima u tradicionalnoj medicini, a ima brojne zdravstvene benefite

Naravno, niko pušačima ne može uskratiti tu strast, ali postoje načini da svoje telo neprestano čistite od nakupljenog nikotina. Ovo je posebno važno za ljude koji su prestali sa konzumiranjem ciagreta,. Donosimo vam najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć pet savršenih namirnica.

Spanać

Pročitajte još: Ako patite od ALERGIJA primenite ova pravila pri čišćenju spavaće sobe

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u upravo u spanaću.

Osim toga, spanać sadrži gvožđe, koje utiče na količinu hemoglobina u krvi. Hemoglobin je zadužen za transport i skladištenje kiseonika u našem organizmu. Sprovodi kiseonik od pluća do svih ćelija u ljudskom telu.

Brokoli kao univerzalni čistač organizma
Ispitivanjima je utvrđeno da pored antioksidantskog delovanja brokoli imaju veliku ulogu i kao čistači organizma od štetnih materija nastalih usled loše i nezdrave ishrane i dejstva zagađene sredine i zračenja.Na osnovu navedenih podataka, može se videti da brokoli nisu prolazna moda, već da je to veoma korisna namirnica i dobar prirodan lek za prevenciju i lečenje mnogih bolesti i tegoba. Zbog toga brokoli treba često koristiti u ishrani.

Brokoli, karfiol i kupus

Povrće iz porodice kupusa posebno je zdravo. Osim što sadrži polifenole koji su se pokazali izuzetno korisnima u smanjivanju raznih upala u probavnom sistemu, oni sadrže i antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove zdrave sastojke.

Zeleni čaj i vitaminska voda

Pušenjem telo gubi potrebnu tekućinu tečnosti i organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode koju lako možete napraviti sami tei zelenog čaja prepunog antioksidanata moći ćete da isperete nikotin iz tela.

Pročitajte još: Tuga za pokojnim pevačem ne prolazi: Nikad viđena fotografija Tošeta Proeskog (FOTO)

Šargarepa

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Ukoliko želite da se rešiti ove ružne nuspojave pušenja jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Iscedite u sokovniku pomešanu sa jabukom i limunom ili je izrendajte u salatu.

Kivi, limun i pomorandža

Pročitajte još: "Opravdala je užas koji ja i moja porodica preživljavamo": Jelena Karleuša i Marija Šerifović u svađi nakon skandala u Zvezdama Granda? (FOTO)

Osim vode, pušenje iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade. Sok od pomorandže hidrira telo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve pomorandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.