· · Komentari: 0
LUKSUZ

Putinova ZVER košta pravo bogatstvo i vredi svaku rublju! (VIDEO)

Ovo luksuzno vozilo mogu da priušte malobrojni, ali kada ga vidite na ulici znate ko je u njemu!

1620825774_Depositphotos_281447158_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

Posle svake Parade pobede koja se održava u Moskvi 9. maja, sve oči su uprte u dva automobila kojim ministar Sergej Šojgu stiže iz Kremlja i prima raport od moskovskog generala.

Pročitajte još: Živaši je dizajnirao "Mark V" i do danas je jedini auto sa pozlaćenim logom (VIDEO)

To je nova ruska predsednička limuzina Vladimira Vladimiroviča Putina koji koriste izuzetne VIP ličnosti. Vozilo proizvodi brend "Aurus", što ukratko znači "Russia’s Central Scientific Research Automobile and Automotive Engine Institute“.

Košta 270.000 evra, ali vredi svaku rublju!

Model automobila se zove "Senat" i mogu da se biraju dve varijante - sa kraćim i dužim međuosovinskim rastojanje. I naravno, mogu da ga kupi samo oni koji imaju dovoljno novca, jer "aurus senat" košta 270.000 evra, što ga svrstava među najskuplje automobile na svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aurus Senat (@aurus_senat)

Pročitajte još: Danas ih zovu OPASNOST na putu, a nekada su se vlasnici ovog belog auta ponosno ŠEPURILI

U kreiranju vozila učestvovao je i "Rolls-Royce". Standardni automobil ima osovisnko rastojanje  od  5.630 mm u dužini, a međuosovinsko je 3.300 mm. Čuveni "Rolls-Royce Phantom" ima rastojanje od 5.762 mm u dužini i međuosovinsko od 3.552 mm.

Za 6 sekundi ubrzava do 100-tke!

"Senat" je definitivno vozilo za predsenike, a unutrašnjost je sa kožnim presvlakama i drvenim detaljima. Instrument tabla je, naravno, digitalna.

U ponudi su dostupne dve pogonske linije uključujući V8 agregate zapremine 4,4 litara i električni motor. Motori razvijaju 590 ks, a automatski menjač je devetostepeni, pa mogu da ubrzaju do stotke iz mesta za manje od šest sekundi!

Pročitajte još: Vozilo po meri KRALJICE: Vozi u 95. godini i niko ne sme da joj traži DOZVOLU!

Postoji i prestižnija varijanta sa V12 motorom zapremine 6,6 litara koaj stvara 848 ks, što je više od legendarnog vozila "Phantom" koji razvija 563 ks.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.