Oglas
· · Komentari: 0
RECEPT

RECEPT DANA: Brzi i PREUKUSNI pileći takosi s dva sosa (FOTO)

Za današnju užinu ili ručak pripremite jedno jednostavno jelo, a reč je o pilećim takosima.

1623491305_takosi.JPG
Foto: Instagram Printscreen
Oglas

Uvek odličn izbor za elo na brzinu, sprema se lako i brzo, a o ukusu je suvišno i pisati. Pileći takos uvrstićete u jedno od omiljenih jela, u to smo sigurni.

Potrebni sastojci:

tortilje

500 g pilećeg filea

150 g grčkog jogurta

luk, paradajz, papričice, rukole, prešun

limunov sok

dve kašike senfa

dve kašike majoneze

dve kašike ajvara

dve kašike kečapa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Belma Halilović (@h_belma_)

Priprema

Pileći file marinirati u pikantnoj marinadi 30 minuta, te ih ispeći na tavi. Pržite ih s obe strane na srednjoj temperaturi kako bi postigli mekano i sočno meso.

Salsu pripremite od sitno seckanog luka, paradajza, papričica, rukole, svežeg peršuna i limunovog soka. Potom napravite tzv. beli sos tako što ćete pomešati dvije kašike senfa sa 75 grama grčkog jogurta i dve kašike majoneze. Zatim u smesu dodajte beli luk u prahu, sveži peršun i malo soka od limuna.

Da biste dobili crveni sos potrebno je pomešati dve kašike ajvara, dvije kašike kečapa sa 75 grama grčkog jogurta i dodati malo soli. Zatim isecite meso na komade, a potom blago grilujte tortilje te ih punite salsom, sosevima i mesom.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas