Oglas
· · Komentari: 0
LEKOVITO

Recept MONAHINJE vekovima koriste u RUSIJI, a dobar je za SRČANE BOLESNIKE (RECEPT)

Pisano nasleđe nemačke monahinje pronađeno u ruskim arhivima pokazalo poreklo legendarnog leka.

1604059040_Depositphotos_111665188_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Stari recept, koji je objavilo štampano izdanje  "Ruskog travara", prenosio se s kolena na koleno toliko dugo da se zaboravilo odakle potiče.

Pročitajte još: Ruski naučnici OTKRIVAJU: Ovaj KOROV pomaže u lečenju KORONE!

Međutim, ruski monasi, zavirujući u stare arhive, otkrili su da je ovaj neverovatno efektan ruski recept zapravo - nemački. Kako kažu crkveni spisi, drevni lek za zdravo srce i krvne sudove u amanet je ostavila nemačka monahinja Hildegard de Bingen, po mišljenju mnogih svetica i pokroviteljka prirodne medicine.

Peršun Foto: Piksabej
Drevni lek je ostavila nemačka monahinja Hildegard de Bingen.

Osim proročanstava, sestra Hildegard je generacijama u nasleđe poklonila i mnogo prirodnih recepata, poput domaćeg leka protiv bolesti srca i krvnih sudova.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Zapisala je da sve što  je sadržano u prirodnim lekovima jeste "smisao otkrovenja" i da su joj se recepti ukazivali s neba, na javi. Kako je navela, "sve što sam videla u početku ukazivanja, videla sam očima duha i slušala ušima duha" i "sve što mi je otkriveno iz tih nebeskih tajni, ja sam prenela ljudima."

Sve što sam kazivala, javilo mi se sa Neba!

Za ovu monahinju zdravlje je bilo svakodnevno dostignuće ili ogledalo harmonije između čoveka i Tvorca. Da li je to što je govorila sestra Hildegard mistika, zavisi od vere. Tek, treba reći da je monahinja živela duže od 80 godina, a njeni recepti, koji traju hiljadu godina, proširili su se Evropom i duboko se ukorenili u različitim krajevima, zbog čega svaki narod misli da je njihov rodonačelnik.

Pročitajte još: Ako se zdravo hranite i vežbate, ne znači da radite DOBRO SEBI: Ovo su RAZLOZI

Ne seckajte Foto: Depozit

Recept

  • 10 strukova svežeg peršuna
  • 1 litar belog ili crvenog vina
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 300 ml meda

Priprema:

Pomešati vino i jabukovo sirće, dodati strukove peršuna i pustiti da provri, pa smanjiti temperaturu i ostaviti 10 minuta na blagoj vatri. Po isteku tog vremena skloniti sa ringle i ostaviti da se malo ohladi.

Procediti smesu, dodati med i dobro promešati, a zatim presuti u sterilisanu staklenu teglu i dobro zatvoriti. Koristi se jedna kašika dnevno dok simptomi bolesti ne nestanu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas