· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

RECEPT ZA LISNATO TESTO: Mekano, topi se u ustima! (FOTO)

Za sve domaćice koje vole izazov, koje vole da se igraju sa testom, evo jedne malo zahtevne pite bez kvasca i praška za pecivo.

1630390395_12.png
FOTO: bakina kuhinja

Nije teška za rad samo malo zahtevna treba biti strpljiv ali je rezultat iznenađujući. Hrskava u sredini mekana  mrvi se i topi se u ustima. Da li prihvatate izazov iz bakine kuhinje?

Pročitajte još: KREMASTI EKLERI: Ukusni francuski kolači koje vole svi! (RECEPT/VIDEO)

Recept za lisnatu pitu

Potrebno je:

  • 300 ml vode
  • 450 gr brašna
  • soli

Nadev:

  • 200 gr sira
  • 200 gr šunke
  • 1 jaje

Priprema:

Testo zamesiti i obraditi ga rukama 5 min. Pokriti da odmori  15 min, Podeliti na 2 dela i oblikovati lopte  pa pokriti i odmoriti 5 min.  Prvu lopti razviti što tanje, na stredinu staviti veću čašu pa iseći testo do čaše na 12 trouglova. 

Premazati sa omekšanim maslacom pa svaki trougao prebaciti na sredinu gde je čaša. Prilikom svakog prebacivanja premazati maslacom. Razviti  za pola cm i staviti u pleh podmazan maslacom , U sir staviti jaje i seckanu šunku i izjednačiti.

Drugu lopticu uraditi kao prvu pa prekriti nadev u plehu. Iseći pitu na 12 trouglova da sredine , premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C oko 50-60 min. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.