· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Recept za NAJBRŽU KREMPITU na malo drugačiji način (FOTO/VIDEO)

Nećete morati da se zamarate oko pripreme kora.

1629527495_BAKA.png
Foto: Bakina kuhinja

Danas se u bakinoj kuhinji sprema krempita po najjenostavnijem i najbržem receptu.

Iako ne izgleda kao tradicionalna, ova krempita će vas oduševiti i lakoćom pripreme, ali i božanstvenim ukusom.

Pročitajte još: NJeno visočanstvo: DAMSKO PECIVO! Jednostavan recept za mekano, vazdušasto i ukusno pecivo (FOTO/VIDEO)

Sastojci:

2 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna (ravne kašike)
1 puna kašika maslinovog ulja

Sastojci za krem:

Gotova krema za krempitu (Ja sam  koristila Dr. Oetker )
800 ml mleka

Sastojci za ukrašavanje:

2 kesice šlag pene

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, potom dodati brašno i ulje, i sve lepo sjediniti. Razliti smesu u pleh 30x20 cm i peći na 200 stepeni C oko 15-20 min. 

Foto: Bakina kuhinja

Za to vreme pripremiti smesu za krem: u dubljoj posudi istresti sadržaj kesice, dodati mleko i mutiti mikserom po uputstvu.

Foto: Bakina kuhinja

Pečenu podlogu prekriti kremom i lepo izravnati. Umutiti šlag, pa ukrasiti. Gotovu krempitu ostaviti malo da se ohladi.

Nakon toga je spremna za serviranje. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.