Oglas
· · Komentari: 0
NAJSLAĐA POSLASTICA

Recept za NAJSOČNIJU baklavu sa pistaćima! (RECEPT/FOTO)

Slatka poslastica iz Turske koja će oduševiti celu porodicu - baklava sa pistaćima!

1621148759_food-5158702_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Sastojci: 800 gr kora za baklavu, 300 gr mlevenih oraha, 150 gr mlevenih pistaća, 4 kasike griza, 4 kašike šećera, 150ml ulja za premazivanje kora, 150 gr sećera za posipanje kora i još 150 ml ulja i 150 gr maslaca za zalivanje baklave.

Trik koji će vam pomoći da se baklava ne prepeče: Kada poslažete sve kore i filove, stavite još jednu koru preko, koja će biti zaštita tokom pečenja.

Priprema: 

1) Prvo pripremite šerbet tako što ćete pomešati 800 ml vode i 800 grama šećera. Kuvajte 15-20 minuta i pred kraj, dodajte sok od jednog limuna. Ostavite šerbet da se ohladi, jer se za prelivanje koristi isključivo hladan.

Pročitajte još: Recept za DOMAĆI sladoled od pomorandže: Potrebna su vam samo OVA četiri sastojka! (RECEPT/VIDEO)

2)  Pleh premazati uljem. Kore izrezati na veličinu pleha. Orahe, pistaće, griz i sećer izmešati. Prvo poređajte 3 kore, premazane samo uljem i šećerom. Četvrtu koru posuti mešavinom oraha,pistaća, griza i šećera. Petu samo sećerom i uljem, šestu mešavinom. I tako sve dok se ne potroši smesa. Na kraju premazati 3 kore samo uljem i šećerom, isto kao i na početku. Ostaviti po strani jednu celu koru. Baklavu iseći u željenom obliku. Zagrejati 150 ml ulja i 150 gr maslaca, pa preliti preko isečene baklave. Preko baklave staviti onu jednu koru koju smo izdvojili, prekriti baklavu, kako ne bi izgorela tokom pečenja.

Pročitajte još: Brza i ukusna VEGANSKA večera koju ćemo svi obožavati - palačinke sa spanaćem! (RECEPT/FOTO)

3) Peče se na 220 stepeni, oko 50 minuta. Za najbolje rezulate, nakon prvih deset minuta smanjite temperaturu na 180 stepeni, a da pred sam kraj vratite na 220 stepeni. Kada se ispeče, skinite zaštitnu koru, prelijte šerbetom i ostavite da se ohladi.

Dekorisati seckanim ili mlevenim pistaćima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas