Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODNO

Regulišite visok KRVNI pritisak uz pomoć OVOG blaga iz prirode

Čaj od hibiskusa ima brojne blagodati.

1610371263_Depositphotos_49455395_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Čaj od hibiskusa je bogat moćnim antioksidantima i može pomoći u sprečavanju oštećenja i bolesti uzrokovanih nakupljanjem i štetnim dejstvom slobodnih radikala.

Pročitajte još: Da li ste ove zime pili KUVANO VINO sa karanfilićem? A, da li znate koliko je lekovito?

Kako da pripremite čaj od hibiskusa

Čaj od hibiskusa je veoma jednostavan za pripremu, najčešće, se koristi cvet hibiskusa. Jednu kafenu kašičicu cveta hibiskusa preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 10 minuta i procediti. Može da se pije topao i hladan i kiselkastog je ali veoma prijatnog i osvežavajućeg ukusa.

Nekoliko studija je otkrilo da čaj od hibiskusa može sniziti sistolni i dijastolni krvni pritisak.

Za rešavanje visokog krvnog pritiska

Ako imate problem sa visokim pritiskom, čaj od hibiskusa je odlično prirodno rešenje. Učesnici jednog istraživanja koji su pili tri šolje čaja od hibiskusa dnevno, posle 6 nedelja su u proseku snizili gornji pritisak do 7 jedinica. Stručnjaci su zaključili da fitohemikalije iz hibiskusa pomažu kod problema sa hipertenzijom.

Pročitajte još: Samo analiza krvi pokazuje da imate ovu BOLEST, a leči je RAKIJA!

Čaj od hibiskusa može da poboljša zdravlje jetre

Neke studije su pokazale da hibiskus može da pobošlja zdravlje jetre i pomogne joj da efikasno radi. Jedno istraživanje koje je obuhvatalo 19 osoba sa prekomernom težinom utvrdilo je da uzimanje ekstrakta hibiskusa u periodu od 12 nedelja doprinosi borbi protiv steatoze jetre - mesne jetre.

Pročitajte još: Hranite se kao naši PRECI i uvrstite u redovnu ishranu ovu ŽITARICU

Hibiskus pomaže kod depresije

Ovaj čaj sadrži vitamine, minerale ali i flavonoide koji zajedno deluju tako što umiruju nervni sistem, opuštaju telo i ublažuju anksioznost i depresiju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas