· · Komentari: 0
kuća

Rešenje za MRAVE uz pet jednostavnih koraka: Mrvice uklanjajte odmah

Mrave je nekada teško pobediti, ali postoji nekoliko rešenja.

1623671547_Depositphotos_158235640_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Svako je bar jednom došao u dodira sa mravima u kući. Umeju da budu dosadni i naporni, a koliko god čistili i dalje su tu. Koji je najefikasniji način da se rešite mrava u domu?

Glavni razlog zbog kojeg mravi ulaze u domove je potraga za hranom ili vodom. Jednom kada mrav pronađe put do toga šta traži uvek se vraća, ostavljajući mirisni trag drugim mravima iz svoje kolonije da ga pronađu. Stoga je uklanjanje ovih izvora hrane ili vode prvi korak u uklanjanju mrava iz doma.

Pročitajte još: ZAČINSKO BILJE u kuhinji: Šta treba da znamo pre početka gajenja?

Kako ukloniti mrave?

  • Hranu i mrvice očistite sa podova, ormara i ostava, posebno iz uglova i podnožja.
  • Redovno čistite i brišite podove. Ne ostavljajte hranu za kućne ljubimce napolju nakon što životinje završe sa jelom.
  • Redovno praznite kante i čistite smeće kako biste sprečili nakupljanje i mirise. 
  • Ukoliko imate dvorište travu održavajte pokošenom, a drveće i grmlje ošišano kako ne bi dodirivali kuću.

Pročitajte još: PETUNIJE, najčešće cveće za terase: Kako da cvetaju od proleća do jeseni?

  • Sprečite mrave da pronađu ulazne tačke saniranjem pukotina. Proverite i zatvorite praznine oko cevi i drugih takvih potencijalnih ulaznih tačaka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.