Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Rešite se bolnih menstruacija uz ove biljke!

Kada dođu "oni dani", često ni najjači analgetici ne pomažu! Ali, zato su tu biljke, koje vas svojim lekovitim svojstvima mogu osloboditi tih mučnih menstrualnih bolova.

1619449847_pexels-markus-spiske-113335.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Bolovi za vreme menstruacije ili menstrualni grčevi nisu retki, a većina žena ih iskusi iako mogu da budu različitog intenziteta.

Pročitajte još: Ovo su razlozi zbog kojih treba jesti jabuke

Akutni bolovi u trbuhu uz glavobolju, mučninu, povraćanje i nadutost najizraženiji su prvog dana menstrualnog ciklusa, ali mogu da potraju i drugog, trećeg ili četvrtog. Poznati biljni lek je masiranje trbušnog područja eteričnim uljima kamilice, jasmina, žalfije i geranijuma što umiruje grčeve i smanjuje bolove, piše prirodnilijek.com

Biljni čaj pripremljen od mešavine maline, nane i matičnjaka daje odlične rezultate u smanjenju bolova. Đumbir je izvrstan lek protiv bolnih menstruacija, a od njega možete da napravite čaj ili dodate sveže rendan u čajeve.

Kuvajte nekoliko listova bosiljka u vodi kao da pripremate čaj. Trebalo bi da popijete po jednu manju šaljicu svakih sat vremena tokom menstruacije. Da biste popravili ukus, možete da dodate malo cimetovog praha. Ako vam je teško, pijte čaj od bosiljka zbog ukusa - dodajte bosiljak u hranu koju pripremate. Slično delovanje ima i peršun.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas