· · Komentari: 0
SAVETI

Rešite se neprijatnih mirisa i znoja uz pomoć dva TRIKA iz kuhinje!

Prvo i osnovno pravilo kako biste mirisali sveže jeste da budete čisti.

1616878117_Depositphotos_298344826_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Znoj i neprijatni mirisi nisu samo letnji problem. Da, znoj je priličan problem i tokom hladnijih dana. Evo kako da se rešite neugodnosti i uvek mirišete sveže.

Zašto znoj smrdi?

Sam znoj ne smrdi. Ono što znoju daje neprijatan miris su mikroorganizimi koji i inače žive na našoj koži. Ali, kada se udruže sa vlažnom sredinom koju stvori znoj, namnože se do te mere da stvore nusprodukt – smrad.

Pročitajte još: Ako ste slomili RUMENILO postoji rešenje: Potreban vam je samo novčić

Zato, prvo i osnovno pravilo da biste stalno mirisali sveže jeste: budite čisti. Ovo se naročito odnosi na sledeće zone: pazuh, prepone, stopala, područje pupka, genitalije.

Na neprijatan miris znoja utiču i hormoni, što posebno osete žene koje svakoga meseca prolaze kroz hormonalnu klackalicu.

Kako da uvek mirišem sveže?

Postoje dva lagana recepta, sa namirnicama koje imate kod kuće, koje ubijaju neprijatan miris znoja.

Pročitajte još: Samo jedan detalj može da otkrije da li ste dama: Proverite da li ste i vi

Soda bikarbona

Napravite pastu od sodebikarbone. Pomešajte 2 kašike sode sa jednom kašikom kukuruznog skroba. Ovu pastu nanesite ispod pazuha, neka deluje desetak minuta. Nakon toga je isperite i nastavite sa svojom uobičajenom rutinom.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće ubija bakterije koje izazivaju neprijatan miris znoja. Pomešajte 10 ml sirćeta i 50 ml vode i svake večeri ovim rastvorom brišite pazuhe. Ujutro je isperite i stavite dezodorans. U ovo smesu možete dodati i ulje čajavca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.