Oglas
· · Komentari: 0
RUČAK

Restovana pileća džigerica MEKANA kao duša

Pileća džigerica može da se jede sa krompirom, nekim drugim prilogom, ali i samo sa zelenom salatom.

dziga1.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Samo jedna pileća džigerica sadrži kompletnu potrebnu dnevnu dozu vitamina A. Međutim, iako sadrži vrlo malo kalorija (samo 45 u 30 grama) ima dosta holesterola, pa se ne preporučuje ljudima sa visokim pritiskom.

Pročitajte još: TIKVICE na dva načina: POHOVANE i rolovane

Sastojci:

  • crni luk
  • beli luk
  • 200 grama džigerice
  • paprika
  • struk peršuna

Priprema:

Crni luk se očisti i sitno isecka. Isto se uradi sa belim lukom. Paprika se očisti i iseče na kockice. Pileća džigerica se očisti i iseče na kockice veličine do dva santimetara. Luk se proprži, pa se doda paprika. Zatim se dodaje iseckana paprika. Džigerica će promeniti boju i to je prvi znak da je gotova. Kada ispari voda, koju će pustiti, džigerica se sa paprikom i lukom sipa na tanjir.

Pročitajte još: Jednostavno je: Aromatizovana svinjska REBRA iz rerne

Jelo je ukusnije ukoliko se pospe iseckanim svežim peršunom.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas