Oglas
· · Komentari: 0
VASPITANJE

Roditelji, ova deca imaju veliku šansu da postanu hiperaktivna i imaju probleme u školi

Naučnici su utvrdili da ova deca imaju 38% veću šansu da da postanu hiperaktivna.

1614079421_Depositphotos_24205623_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Prema istraživanju koje je objavljeno u The New England Journal of Medicine, deca koja se upišu prevremeno u školu imaju 30 odsto veću verovatnoću da postanu hiperaktivna u poređenju sa svojim starijim vršnjacima.

Pročitajte još: Kristina ima 23 godine, i 11-oro dece i upravo je otkrila još LUĐI plan (FOTO)

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, procenat školaraca kojima je dijagnostikovan hiperaktivni poremećaj u nekom trenutku života porastao je za gotovo 38 odsto između 2003. i 2016. godine.

Zato stručnjaci upozoravaju da bi roditelji trebalo da učine sve što mogu kako bi pomogli detetu da prebrodi situaciju kao najmlađe u svom razredu. Čak se predlaže da se polazak u školu odloži tako da dete bude najstarije u razredu, a ne najmlađe.

Pročitajte još: Kako da smirite UZNEMIRENO DETE? 9 saveta koji mogu da pomognu

Ono što svakako ohrabruje jeste da hiperaktivni poremećaj ne mora da bude trajna dijagnoza.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas