· · Komentari: 0

Rolo zavese će vam pružiti zaštitu od komšijskih pogleda

Pored zaštite od neželjenih komšijskih pogleda, rolo zavese imaju i dekorativnu funkciju.

1626256210_red-light-484403_1920.jpg
Foto: Piksabej

Neželjeno i neplanirano mnogima od nas korona je promenila radno mesto. Umesto u kancelarijama, radili smo od kuće, neki još uvek praktikuju ovaj režim. Zatvorila nam je i mesta gde smo se opuštali i vežbali-teretane. Ipak, oni najuporniji od treninga nisu odustali čak ni tada. Pribavili su sprave i počeli kod kuće da treniraju, a kada su se teretane otvorile nastavili su da treniraju od kuće zbog komfora i uštede vremena. Kuća je dobar izbor i kada su tropske vrućine. Ono što je najvažnije, klimu podešavate sami na onoliko koliko vama prija, vodeći računa da ne bude prevelika razlika unutarnje i spoljne temperature. Dok je u teretani jedinstvena tempretaura koja nekome odgovara, nekome ne, kod kuće sami birate koliko želite da se rashladite.

Kako stvoriti intimnu atmosferu?

Kada ste postavili traku za trčanje, bicikl ili eliptični trenažer na željeno mesto, odabrali muziku koja vas pokreće i stavili bluetooth slušalice u uši vreme je da počnete sa treningom. Ili ipak ne. Ispred vas su ogromna staklena vrata koja vode na terasu, a prekoputa, primećujete mnoge radoznale komšijske poglede. Možda je ipak vreme da na čas napustite eliptični trenažer, izvadite bluetooth slušalice i uzmete laptop u ruke. U pretraživač ukucajte rolo zavese za terasu i pogledajte ponudu. 

Rolo zavese za svaki prostor

Rolo zavese su idelano rešenje ne samo za stambeni, već i za poslovni prostor. Odlično su rešenje i za vašu improvizovanu teretanu, jer ne samo da će vas zaštititi od komšijskih pogleda već će vas poštedeti prašine i neprijatnih mirisa koji su skloni da se uvuku u standardne zavese. Najčešće se kupuju rolo zavese za prozore, ali kako se rade po meri, vrlo lako možete dobiti svoje rolo zavese za terasu. Vi birate da li će rolo zavese za terasu biti delimično propusne ili nepropusne za svetlost. Takođe, izbor dezena i boje je na vama, a danas gotovo da ne postoji dezen ili boja koju rolo zavese za terasu nemaju. Možete ih postaviti na zid, plafon ili krilo prozora i vrata. 

Vrste i cene rolo zavesa 

Ako ste se već odlučili da treniranje preselite kući i investirali ste u spravu kao što je traka za trčanje ili eliptični trenažer, onda će vam ulaganje u zavese predstavljati manji trošak. Osim toga, ne samo da ćete rolo zavese za terasu koristiti samo dok vežbate, već vam one ostaju i posle toga, a dobre su kada sunce upeče. Osim toga vrlo su moderne i popularne i samo jedna zavesa promeniće potpuno izgled vaše prostorije. Važno je da premerite dimenzije vrata za terasu i da ih ponesete sa sobom u prodavnicu. Rolo zavese se rade po meri, pa ne bi trebalo da bude problema, čak iako nisu standardne dimenzije terase. Kada je o ceni reč, kreću se od 20 do 50 evra po metru kvadratnom. U zavisnosti od toga da li ste izabrali rolo zavese za terasu sa kutijom, bez kutije ili se zavese ugrađuju u zid ili plafon. Mogu i da se kače na držač prozora i to je najjeftinija opcija. Najskuplje rolo zavese za terasu su one koje imaju kutiju u koju mogu da se uvuku kada se ne koriste.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.