· · Komentari: 0
MESO

Rolovana prasetina je praznik za oči i stomak (RECEPT)

Rolovana prasetina je ukusna kada je topla, ali je divna i kao hladna.

1620209006_Depositphotos_231260350_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Ovo je savršen recept za zaposlene domaćice koje, kada ispeku meso, mogu da ga služe uz drugi prilog narednih nekoliko dana.

Pročitajte još: Previše vitamina D uvek izaziva aritmiju, bubrežnu bolest i ono najgore

Sastojci:

  • rolovano svinjsko meso (jedan veći komad)
  • 30 ml maslinovog ulja
  • kašika mlevene paprike
  • čen belog luka
  • kašika meda
  • kašičica majčine dušice
  • so, biber
  • šolja crnog vina

Pročitajte još: Da li ste znali da previše NIZAK UNOS MAGNEZIJUMA značajno povećava rizik od DIJABETESA? Evo kako da to sprečite...

Priprema:

Napravite marinadu za rolovano meso, tako što ćete u činiji pomešate sve začine, dodajte maslinovo ulje, usitnjen beli luk, stavite med i promešajte. Pripremljenom marinadom dobro utrljajte meso sa svih strana, čak i ispod mreže kojom je pričvršćeno. Stavite u frižider da odstoji oko dva sata, a pre pečenja meso treba da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim ga prebacite u tepsiju, sipajte crno vino i pokrijte alu-folijom.

Peče se punih dva sata na 160 stepeni.

Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, oko dva sata. Zatim skinite foliju, pa pecite još 10 minuta na jačoj temperaturi, dok meso ne dobije zlatnu koricu. Pre serviranja skinite mrežu i isecite na parčiće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.