Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Ruke leti prve stradaju, nahranite ih OVIM pre spavanja

Kada kažemo nega tela, neretko zaboravljamo da tu spada i održavanje higijene i estetike ruku.

1625742830_Depositphotos_147479685_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Uglavnom mislimo kako je dovoljno da nam nokti budu uredni, fino oblikovani i nalakirani, ali kompletan utisak, ipak, zavisi od toga koliko nam je cela šaka lepa. Uostalom, kada se sa nekim rukujemo, zar se nećemo osećati prijatnije ukoliko su nam prsti i dlanovi meki i negovani?!

Pročitajte još: Ketrin Zita Džons (51) je odabrala savršenu letnju BELU HALJINU (FOTO)

Ruke ne perite jakim sapunima

Vodite računa da ruke ne perete jakim sapunima jer oni isušuju kožu, već izaberite blaže antibakterijske, kao što su sredstva za bebe. Tako ćete sprečiti da vam prsti na dodir budu hrapavi. Važno je i da izbegavate vrelu vodu, već se uvek opredelite za mlaku. Na kraju ruke propustite kroz hladan mlaz.

Četkicom čistite nokte
Nečistoće ispod noktiju uklonite tako što ćete ih istrljati čvrstom četkicom dok se tuširate, kada je koža najmekša.

Ne zaboravite na zanoktice!

Umesto da ih sečete makazicama, nežno ih potiskujte ka bazi nokta zaobljenim drvenim štapićem, jer tako neće doći do infekcije. Najbolje je da ovo radite posle tuširanja ili kupke, kada je koža mekana.

Pročitajte još: Neda Ukraden u LOSOS haljini koju će poželeti svaka žena otpevala kultnu pesmu ZORA JE (VIDEO)

Posle toga nanesite hranljivu kremu (na bazi glicerina) i utrljajte je oko noktiju.

Prvo nega, pa lakiranjeFoto: Depozit

Aceton daje žućkastu boju
Za skidanje laka koristite proizvode bez acetona, jer on noktima daje neprijatnu žućkastu boju i oštećuje ih.

Obavezno uvedite kao naviku - piling.

Jednom nedeljno uradite tretman kojim ćete odstraniti ćelije mrtve kože. Možete koristiti kupovna, gotova sredstva, ili napravite sami piling od kašike smeđeg šećera i kašike maslinovog ulja.

Promešajte smesu i nanesite je na čiste ruke, pa ih izmasirajte, utrljajte nežnim kružnim pokretima (čak i zanoktice), da koža dobro upije hranljivu masku. Ostavite da malo odstoji, a onda ruke dobro isperite toplom vodom.

Pročitajte još: Evo kako sada izgleda BOJ Džordž, a iznenadićete se ZAŠTO je prekinuo svetsku SLAVU! (FOTO)

Zaštitni faktor
Tokom leta ruke tretirate kremama sa zaštitnim faktorom, optimalno je da to bude SPF 30, kako biste ih sačuvali od štetnog uticaja sunca i nastanka fleka.

Grube poslove radite sa rukavicama

Kada perete sudove i veš, ribate kupatilo ili radite u bašti, činite to sa gumenim rukavicama na rukama. Na taj način ćete ih zaštiti od hemikalija koje uništavaju kožu.

Pre spavanja nahranite ruke

Važan potez je nega pred spavanje, koja podrazumeva da ruke namažete uljem po želji ili masnom kremom, kako bi se preko noći nahranile. Dobro ih utrljajte masažom, da bi prodrli do dubljih nivoa kože.

Pročitajte još: Kul i urbano: UKRŠTENE FARMERKE su detalj koji pravi razliku, a evo kako se nose! (FOTO)

Ne zaboravite da se lepa koža gradi iznutra, što znači da je sve uzalud bez pravilne ishrane, pa tako može da dođe do pucanja noktiju ili neprijatno suve kože. Povećajte unos vitamina E, omega-3 masnih kiselina iz ribljeg ulja i biotina koji se nalazi u mesu, jajima i koštunjavom voću.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas