· · Komentari: 0
TAJNE

Ruska vračara je u Mionici nepogrešivo čitala budućnost za 10 DINARA, a onda je nastao HAOS u srpskoj varoši

Ruska vračara je za deset dinara čitala iz dlana budućnost, ali su je posle razvoda i svađa PROTERALI

1621335170_1618914515_Depositphotos_79095688_l-2015.jpg

Pa ko ne bi želeo da sazna šta ga to u životu čeka? To je obećavao plakat koji se pojavio u Mionici februara, pre 80 godina, stigavši u ovu varošicu zajedno sa zagonetnom Ruskinjom, koja "nepogrešivo čita prošlost i vidi budućnost":

Pročitajte još: NAJDUŽA NOĆ u istoriji čovečanstva dogodila se 536. godine i trajala je 18 meseci. Šta se tačno desilo?

"Vaš dlan. Da. On govori. Slušajte. Prošlost takva, budućnost ovakva...".

Zna šta radi ljubavnik
Ona je iskrena. Kaže u diskreciji kako se vlada žena, muž, ljubavnik - čitamo u osam decenija staroj štampi koja rekonstruiše nesvakidašnji slučaj.

I, pišu onovremene novine, narod je navalio. Vidovita žena je iznajmila poseban lokal sa čekaonicom, u kojoj je bez prekida pristizalo "i staro i mlado, intelektualci, trgovci, zanatlije, seljaci, muškarci i žene", pa je za zagonetnu Ruskinju posla bilo na pretek.

Imaćete dece, sada je na redu muško

Pročitajte još: Najveća komunistička TAJNA: Ko je ubio 4.000 Srba i 12 Nemaca i zašto je Mustafa Golubić viđen u Smederevu?

A i prve reakcije onih koji su vračaru posetili bile su "obećavajuće" i intrigantne.

Reporter beogradskog dnevnog lista "Vreme" to i detaljno ilustruje, dijalozima iz "kuće proricanja":

Komšinica piše pisma vašem mužu...

Pročitajte još: NAJDUŽA NOĆ u istoriji čovečanstva dogodila se 536. godine i trajala je 18 meseci. Šta se tačno desilo?

- Imaćete dece. Sad je na redu muško... Komšinica vam piše anonimna pisma o vladanju vašeg muža. Imate dugova. Živećete... želite li doznati? Dakle, još 17 godina. Samo? Tako vam stoji... Imaćete troje dece. Poslednje umreće u drugoj godini... Sin vam nije dobar. Takvi će biti i ostali. Vašu kuću neko je ukleo... Vaše cipele ukrala je jedna smeđa žena... Žena će vam umreti i jedno dete...

Predskazanja vračare su bila konkretna, a klijenti su to i želeli da čuju. Za kratko vreme njena predviđanja postala su poznata svim stanovnicima ovog mesta i mnogi su požurili da saznaju svoju sudbinu. Vračara je mogla da bude zadovoljna jer je posao procvetao, ali stižu i prvi problemi, zajedno sa saznanjima za afere supružnika i razne lokalne nelagodnosti.

Pročitajte još: "Titanik" je tonuo, a u čamcu broj 15 bio je SRBIN. Spasila ga je kapa!

Fitilj je brzo zapaljen, među stanovništvom dolazi do sukoba i opšteg rasula. Novine o tome pišu:

"Veoma brzo pristigle su i prve pritužbe te je vračara morala da opravda svoj rad pred sudom".

Foto: Piksabej

A opisuju i sutuaciju koja je u varoši zavladala:

"Lom, svađa, tuča. Pretnja razvodom, ubistvom, samoubistvom..."

Vlast je reagovala zbog svađa i razvoda i otišla je

Reaguje i vlast. Sud poziva vračaru i mnoge njene klijente.

"Stvar je ispitana. Vračara je govorila po dlanu, a klijenti po slobodnoj volji dolazili" - piše dopisnik iz Mionice.

Pročitajte još: Princ Filip je dobijao SVE TAJNE izveštaje o posetama NLO, a zanimao ga je jedan INCIDENT

Ali, to što je iz dlanova Mioničana pročitala - pročitala je. Napustila je palanku, ostvaljajući njene žitelje - kako završava dopisnik novina - da misle i svađaju se.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.