· · Komentari: 0
Adut

Ruski elektromobil ubrzava kao bolid Formule 1! (FOTO/VIDEO)

Iz mesta do stotke ovo vozilo stiže za samo 2,2 sekunde

1597146358_AVIAR-NASLOVNA.jpeg
Foto:"Aviar motors"

Atraktivan, munjevit! Odgovor Rusije na ekspanziju električnih automobila mogao bi da se zove i "aviar R67"! Ovo vozilo je najavio kao koncept, kompanija "Aviar motors" još pre dve godine.

Elektromobil koji za uzor ima "ford mustang" i to iz najslavnijih vremena, iz 1967. "ford mustang fastbek" (odatle taj "retro luk") je savremeno koncipirano vozilo sa pogonom na baterije koje mu omogućavaju zavidnu autonomiju sa jednim punjenjem od 510 kilometara.

Foto:"Aviar motors"

Za pogon su izabrana dva elektromotora snage 840 KS koji imaju "kamionski" obrtni moment od 965 nm, dok su baterije kapaciteta 100 kilovat-časova. I baterija i motor, kao i platforma su zasnovani na modelima "Tesle".

Pročitajte još: "Maserati" promovisao najsnažnije modele ikada! (VIDEO)

Za sada nema podataka o vremenu punjenja, što i nije više neki naročiti problem sa verovatnim postvljanjem unuverzalne mreže punjača u većini zamalja, ali se zato sa ponosom objavljuju podaci o performansama.

Ovaj automobil je sposoban da iz mesta do 100 kilometara na čas stugne poput bolida Formule 1. Potrebno mu je manje od 2,2 sekunde! maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 kilometara na čas.

Vozilo je dugo 4.969 mm, široko 2.079 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.960 mm.

Pročitajte još: Sud u Londonu tvrdi da ova dva automobila NE LIČE: Šta vi kažete?

Karoserija je od kompozitnih materijala, sa ugljeničnim vlaknima, a unutrašnjost je, pored toga što je naglašeno sportska, i veoma moderna sa neizbežnim tač-skrin ekranom.

Očekuje se da cena bude oko 45.000 evra. Osnivač kompanije je inače Aleksandar Račev.

                                          Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.