Oglas
· · Komentari: 1
VESTI

Ruski naučnici OTKRIVAJU: Ovaj KOROV pomaže u lečenju KORONE!

Virusolozi iz Tomska su spremni da proizvode velike količine sinja, jer pomaže obolelima od korone, ptičjeg gripa i malih boginja.

1596633358_Depositphotos_378168412_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Do sada su u Rusiji sinj koristili isključivo kao medonosnu biljku i hranu za stoku. Ali, ispostavilo se da običan korov može da spasi mnoge ljudske živote
 
Pročitajte još: Natalija je RUSKINJA koja se sa petoricom sinova preselila u Srbiju! Deci na rane stavlja čili, a za to postoji DOBAR RAZLOG! (Foto)

Naučnici iz Tomska preporučuju je za sprečavanje i lečenje COVID-a biljku Isatis tinctoria (koja se u našim krajevima naziva sač ili sinj). Istraživanja su potvrdila da lek od ove trave efikasno deluje protiv virusa.

Lekoviti korov Foto: Piksabej
Sinj pomaže i u lečenju ne samo korone, nego i  ptičjeg gripa i malih boginja.

Do sada su u Rusiji sinj koristili isključivo kao medonosnu biljku i hranu za stoku. Ovo istražiavnje ih je iznenadilo, jer se ispostavilo da običan korov može da spasi mnoge ljudske živote.

Lekovit je kstrakt iz korena.

Virusolozi iz Tomska su u toku eksperimenata potvrdili visoku biološku aktivnost ekstrakta od korena i listova sinja. Prema rečima stručnjaka, ova biljka pomaže u lečenju virusa ptičijeg gripa i malih boginja. Naučnici su ubeđeni da će sinj biti od velike koristi i u borbi s COVID-om.

Nije toksična i nema kontraindikacija.

- S obzirom da je u ovoj situaciji neophodno zaštititi stanovništvo u Rusiji od korona virusa, mi smo spremni za započnemo uzgoj sinja u velikim količinama za potrebe farmakologije - saopštila je pres-služba Tomskog univerziteta.

Pročitajte još: Otkrivamo vam TAJNU Putinovog ČAJA: Uvek ga nosi sa sobom u BELOM TERMOSU, a evo ŠTA LEČI

Stručnjaci naglašavaju da ova biljka nije toksična i ima malo kontraindikacija što je veoma važno za pacijente sa hroničnim oboljenjima i slabim imunitetom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas