Oglas
· · Komentari: 0
CVEĆE

RUŽAN kutak u vrtu ili na balkonu učinite glavnom ZVEZDOM i sakrijte CVETNIM zidom (FOTO)

Prepuni ste plastičnih bidona za vodu i stalno ih bacate. Zašto ih ne iskoristite kao saksije?

1600777259_TB-Garden.PNG
Foto: T&B Garden
Oglas

Sledeći put kada krenete ka kontejneru sa plastičnim bidonom - setite se da ste mogli da ga reciklirate!

Bidon oslobodite etikete i isecite ga na pola. Drugu polovinu bidona sačuvajte, jer ćete i to iskoristiti za druge saksije.

Rupice Foto: Youtube/ screenshot T&B Garden

Pročitajte još: Cveće se POLOMILO? Odlično! Napravite VODENU baštu (FOTO)

Gornji deo zatvorite zapušačem. Ivicu bidona oblepite samolepljivom trakom. Da bi saksija bila lepša ofarbajte je u željenu boju. Bašta će biti lepša ukoliko bude više saksija različitih boja.

Što više saksija - viseći zid će biti šareniji!

Kada se boja osuši - skinite traku. Šrafcigerom ili još bolje burgijom napravite rupice u zapušaču.

Polica Foto: Youtube/ screenshot T&B Garden
U dasci napravite rupu veličine otvarača na flaši

Ukoliko nemate zid ili policu na terasi ili u vrtu, na koji možete da poređate nove saksije, treba da je napravite. To se radi tako što se u daskama na 30 santimetara izbuše rupe u koje će se uglaviti bidoni. Sa strane se daske zakače za zid.

Pročitajte još: Ne ide vam na poslu? Okružite se biljkama koje DONOSE NOVAC

U saksije ubacite prvo drenažni sloj - šljunak ili pesak, pa humus. Posadite cveće i potrudite se da to budu biljke plićeg korena. Odličan izbor su i začinske biljke. Zalijte biljke i cvetni zid je gotov.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas