Oglas
· · Komentari: 0
ŽIVOTINJE

Ružne životinje će pre IZUMRETI nego one male i slatke?!

Stručnjaci tvrde da naučnici ne tretiraju na isti način sve životinje, posebno one "ružne" zbog manjeg komercijalnog interesa.

1601242014_rakun.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Južnoafrički naučnici tvrde da simpatične životinje imaju veće šanse da bude spašene od izumiranja. Naime, slatke životinje su bezbednije od onih zastrašujućih i ljigavih, tvrdi istraživanje koje su proveli stručnjaci pri Univerzitetu Pretoria u Južnoj Africi.

Pročitajte još: Jeste li primetili slovo M na čelu? Pet razloga zašto su NARANDžASTE MAČKE toliko posebne

Istraživanje pod imenom „Nejednakost vrsta u naučnom istraživanju" objavljeno je  u časopisu Conservation Biology. Ono pokazuje kako je o velikim ugroženim sisarima poput šimpanzi i leoparda puno više toga napisano nego o ugroženim reptilima i vodozemcima.

Pročitajte još: Ako volite MAČKE uživaćete u njenom društvu: Dobri DžIN čuva gazdu bolje od PSA

 - Dakle, u očima nauke nisu sve vrste jednak. Činioci poput komercijalnog interesa igraju veliku ulogu u tome koje se vrste proučavaju. Osim toga, mali sisari koji mogu biti i kućni ljubimci dobijaju više pažnje od drugih - napominju autori studije. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas