· · Komentari: 0
ISTORIJA

Neverovatno OTKRIĆE: Arheolozi u Pompeji pronašli veliku svečanu kočiju u izvanrednom stanju (VIDEO)

Jedinstveno otkriće u Pompeji

1614936083_kocija.jpg
Foto: Twitter / Pompeii Sites

Velika svečana kočija na četiri točka, zajedno sa gvozdenim delovima, prelepim ukrasima od bronze i lima, ostacima mineralizovanog drveta i otiscima organskih materijala, pronađena je prilokom iskopavanjja jedne prigradske vile iznad zidina drevnog grada Pompeje.

Pročitajte još: Da li znate šta je PRAVILNO - Sretan 8.mart ili Srećan Osmi mart?

Ceremonijalne kočije, pronađene su u gotovo izvornom izdanju, a Masimo Osana, direktor arheološke lokacije Pompeji, rekao je da je kočija prva koja je pronađena u ovoj oblasti. Arheolozi su do sada pronalazili funkcionalana vozila koja su korišćena za rad i transport, ali ne i ceremonije.

 - Ovo je izvanredno otkriće koja nam pomaže da bolje razumemo antički svet - rekao je Osana i dodao da se kočija koristila u vreme lokalnih proslava, kao što su parade i procesije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.