· · Komentari: 0
DERMATOLOGIJA

Sada je vreme kada se uklanjaju FLEKE i OŽILJCI sa lica i to u tri koraka

Fleke od sunca, bore i ožiljci od akni efikasno se uklanjaju sa lica pomoću kiselina. Za ovaj način lečenja i ulepšavanja, jesen i zima su idealno vreme, jer nema mnogo sunca, a i UV zračenje je na minimumu.

1605002319_Depositphotos_140045634_xl-2015-1-.jpg
Foto: Depozitfoto

Da biste znali koja kiselina odgovara vašoj koži, i kako da se negujete posle nanošenja kiseline, neophodan je pregled i savet dermatologa.

Pročitajte još: Isprobajte: Ovaj PRIRODNI LEK stvarno funkcioniše kada je u pitanju MAMURLUK!

Doktor Lana Ćirković iz Zavoda za kožne i venerične bolesti Beograda, kaže da se pilinzi kiselinama razlikuju prema dubini kože koju zahvataju. Mogu da budu površinski, srednje duboki i duboki. Dakle, sve zavisi od vrste kiseline koja se koristi u tretmanu.

Mikronidling?
Kada je o saniranju ožiljaka od akni reč, uz kiseline se preporučuje i mikronidling kože - ubadanje pomoću sitnih iglica.
Pregled pa tretman!

Na osnovu pregleda kože, dermatolog savetuje određen piling i vrstu kiseline, kao i koliko puta je potrebno da se nanese da bi prodrla do željenog dela kože. Samo ovakvim pristupom se postiže željeni rezultat.

- Postoje pilinzi koje mogu da rade i osobe sa osetljivom kožom, kao što su pacijenti sa rozaceom - kaže dr Ćirković. - Odgovarajućim odabirom kiseline i njenog procenta mogu da se postignu rezultati kao i kod osoba koje nemaju osetljivu kožu.

Pročitajte još: Super trikovi sa KOREKTOROM: Evo na koje se sve načine može koristiti

Tri do šest pilinga
Broj tretmana zavisi od toga koliko je je potrebno da se koža "ispegla". Najčešće je potrebno tri do šest pilinga za postizanje željenog efekta.

- Mikronideling se obično radi pomoću dermarolera i dermapena - kaže dr Ćirković. - Najbitnije je da ovu proceduru rade obučeni tehničari ili sam lekar. Jer, postoji tačno određena tehnika kako se primenjuje i tu nema improvizacije.

Dubinski tretman traje neuporedivo duže.

Kiselina na licu uzrokuje kontrolisanu opekotinu kojoj je potrebno vreme da zaceli.

- Period oporavka zavisi od dubine pilinga, za površinske pilinge traje sedam dana, dok za dublje može trajati nekoliko nedelja - objašnjava dr Ćirković. - Zato se površinski pilinzi rade na sedam do 10 dana, dok se dublji rade na dve do šest nedelja.

Pročitajte još: NADA za dijabetičare: Naučnici na tragu NOVE TERAPIJE

Blaži površinski pilizi obično nemaju neželjene efekte, osim privremenog crvenila i blagog perutanja. Dublji pilinzi zahtevaju saradnju i disciplinu pacijenta, kao i posebnu negu kože kako bi se izbegli neželjeni efekti. Najčešći neželjeni efekat je pojava pigmentacija na licu nakon izlaganja suncu, bez ili sa neadekvatnom zaštitom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.