Oglas
· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJE

SAN je muškarcima VAŽNIJI od seksa, a ženama?

Američki genetičari došli su do ovih zaključaka posmatrajući navike u spavanju vinskih mušica.

1611326178_Depositphotos_253398734_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Stručnjaci veruju da mozak ovih malih stvorenja radi na sličan način kao ljudski kad je reč o dilemi seks ili san.

Naučnici su posmatrali moždanu aktivnost vinskih mušica u toku parenja i sna. Nenaspavani mužjaci nisu se mnogo trudili oko udvaranja, dok nedostatak sna kod ženskih mušica nije uticao na želju za seksom.

Pročitajte još: Skriveni plan, zdravstveni motiv ili nešto treće? Muškarci vole da se maze zbog ovoga!

Kako objašnjavaju naučnici, ponašanje sa jačim biološkim nagonom potiskuje sva ostala. U slučaju muškaraca, najjači nagon je onaj za snom, dok je u slučaju žena, to ipak seks.

Naučnici kažu da ženke ne mogu sebi da dozvole da propuste potencijalno dobrog mužjaka bez obzira na to koliko su umorne.

Mada je istraživanje rađeno na mušicama, naučnici veruju da se rezultat može primeniti i na ljude.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas