Oglas
· · Komentari: 0
kuća

Savet za SREĐIVANJE KUĆE: Kakve KRPE su idealne za čišćenje

Pojava novih materijala donela je u mnoge kuće sintetičke krpe sa kojima domaćice ne uspevaju da uglancaju sve površine do željenog sjaja.

1599225067_Depositphotos_394740630_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Uz to, ako napravite još par grešaka, ostaćete uz ogledala ili kuhinjske elemente nepotrebno dugo, trudeći se da ih dobro očistite.

Za početak, najbolje krpe za brisanje su ipak pamučne, a ne sintetičke.

Tome u prilog govori i činjenica da su kuhinjske krpe najčešće od ovog materijala - dobro upijaju, dobro čiste i, ako su dobrog tkanja, ne ostavljaju dlačice. Naravno, to ne znači da za čišćenje uvek morate da žrtvujete svoje fine kuhinjske krpe. Odlično mogu da posluže i pamučne dečije pelene - po mišljenju mnogih spremačica - apsolutno najbolje krpe za sve.

Najbolje krpe za brisanje su pamučne.

Pročitajte još: Kako SREDITI KUĆU uz princip 20 osdto RADA, a 80 EFEKTA?

Ako ih presavijete par puta, dobijate dovoljno debelu krpu da možete da lepo izbrišete i neravne površine. Razvijte je - i ivice možete da zavučete u najuže ćoškove! Veličina pelene vam omogućava da uvek čistom površinom povlačite završne poteze po nekom predmetu. Samo je presavijajte na čistu stranu.

Foto: Pixabay

Nema koristi od čišćenja već prljavom krpom, a da ne govorimo o onima koji kruže sa poluprljavom krpom i prljavom vodom od jedne do druge površine. Pripremite dovoljan broj krpa pre čišćenja i obavezno obeležite one koje koristite za radne površine.

Na kraju čišćenja, najbolje je da krpe operete i otkuvate. Ne zaboravite - ne treba nikad da koristite omekšivač! Naime, on smanjuje sposobnost krpe da upija, a može i da ostavlja tragove, naročito na staklu ili ogledalima.

Izbegavajte omekšivač!

Da bi krpe duže ostale čiste, dajte vremena hemikalijama da odrade svoj "posao". Ako koristite, na primer, odmašćivač, ostavite da deluje bar desetak minuta pa tek onda brišite.

Pročitajte još: AKVARIJUM za početnike: Oplemenite PROSTOR malim kutkom prirode u KUĆI

Za izuzetno sjajne površine, kakve su kuhinje visokog sjaja ili, recimo, klaviri, koristite flanelske krpe.

Pazite da budu dobro isceđene, pa čak možete i par puta da ih dobro istresete kako bi bile skoro samo poluvlažne kad počnete da brišete.

Na kraju, još jedan savet - kad brišete stakla i ogledala, bolje je da skinete gumene rukavice. U suprotnom, može se desiti da one ostave trag koji ćete morati beskrajno dugo da glancate.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas