· · Komentari: 0
POSLASTICA

Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)

Evo jedne lepe tortice koja se sprema brzo i lako.

1614849604_coko-oranz-ciz.JPG
Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Pročitajte još: SUTLIJAŠ sa belom čokoladom i lešnicima: Poslastica koju svi volimo (RECEPT)

Ovu torticu naša kuvarica Didy je pravila u kalupu od 14 cm, a vi ako pravite za kalup od 26-28 duplirajte sve sastojke.

Spoj keksa, soka od pomorandze i noisete čokolade je fantazija.

U vanglicu stavite 150 gr mlevenog keksa, 50 gr istopljenog putera, 3, 4 kašike soka pomorandže, nekoliko kapi arome pomorandže i dve kašike mleka.

Sjedinite, pa stavite u kalup. Pritisnite nekom čašom da bi bilo ravno, pa kalup stavite u frižuder.

Pročitajte još: GRIZ, SUVO GROŽĐE I ORASI: Idealan kolač za sredinu nedelje (FOTO/VIDEO)

Sada istopite 150 gr noisete čokolade sa 100 ml slatle pavlake. Sve vreme mešajte da ne zagori. Istopljenu čokoladu sipajte u činiju u kojoj ćete mutiti, pa ostavite da ohladi. Kada se ohladila dodajte 250 gr maskarpone sira, 5 kašika soka od pomorandže, par kapi arome pomorandže i 50 gr nekog krema po izboru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Umutite mikserom. Fil neće biti baš gust, ali to je u redu jer će ga čokolada i krem stegnuti u frižideru. Ostavite je u frižider na 4, 5 sati.

Napravite ganaš sa 50 gr noisete čokolade, 20 gr crne čokolade, 70 gr slatke pavlake i nekoliko kapi arome pomorandže. Stavite sastojke u džezvu ili neku manju šerpicu, mešajte sve vreme da ne bi zagorelo. Ostavite da se malo prohladi i stegne, pa prelite preko tortice.

Pročitajte još: Brz doručak ili večera: Danas pripremamo neprevaziđene kiflice (FOTO/VIDEO)

Ostavite pola sata da se stegne ganaš u frižideru. Šećer je izostavljen jer je keks sam po sebi dovoljno sladak, kao i slatka pavlaka, čokolada i krem. Vi ako baš volite slađe, stavite prah šećera po ukusu u fil.

Uživajte u ovoj neprikosnovenoj poslastici.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.