Oglas
· · Komentari: 0
sreća

Sedam jutarnjih aktivnosti ZA BOLJI POČETAK DANA: Prvo užijavte u tišini

Ono što radimo ujutro može da obeleži ceo dan i odredi raspoloženje.

1618575656_Depositphotos_218669852_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Da biste započeli dan kako treba, morate steći dobre navike. Iako se neki rituali možda čine teškim za usvajanje, dokazano će vam pomoći da se osećate bolje.

Probudite se ranije

U anketi od 20 menadžera koju navodi Laura Vanderkam, stručnjak za upravljanje vremenom 90 odsto njih je reklo da se radnim danom budi pre 6 sati. Na primer, izvršni direktor Pepsi Co Indra Nuji budi se u 4 i u kancelariji je najkasnije do 7. Menadžer "Diznija" Bog Iger ustaje u 4.30 da čita. Izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi izlazi u 5.30 na trčanje. Jutra su najproduktivnija doba dana.

Pročitajte još: Suprug nakon 20 godina saznao ženinu tajnu: Ovo je razlog zbog kog je skrivala istinu

Započnite dan vežbom

Postoje ti "nadljudi" koji žude za treningom pre izlaska sunca, dok za sve ostale buđenje u cik zore da bi se oznojili i mučili verovatno ne zvuči idealno. Ipak, jutro je idealno vreme za vežbanje. Započinjući dan vežbanjem, upravo ćete sprečiti sebe da to pomerite, prolongirate ili uopšte ne vežbate.

Uživajte u tišini
Život može biti haotičan. Ako niste tip za jutarnje povezivanje sa partnerom ili nemate partnera, ako uvek jurite okolo, odvojte ujutru vremena za sebe i nekoliko trenutaka tišine. Pokušajte da uz kafu ili sok, nekoliko minuta razmišljate na početku svakog dana. Te mirne trenutke možete da iskoristite za meditaciju, zamišljanje budućeg uspeha, zahvalnost.

Pojedite adekvatan doručak

Preskočite žitarice i pripremite sebi doručak s proteinima. Bolje je započeti dan s jajima nego sa šećerom koji će ubrzo pasti i doneti vam osećaj umora. Svi su zauzeti. Možda vam se čini teško da pronađete vreme za spremanje celog obroka ujutro, ali time ćete dobiti više energije i vremena posle.

Prvo se rešite najvažnijih i najtežih zadataka

Tihi jutarnji sati mogu biti idealno vreme za fokusiranje na važan radni projekat bez prekida. Čak, to je idealan period u danu pre nego što vam pažnju odvuku drugi - kolege, zaposleni, šefovi. Vanderkam koristi primer poslovnog stratega koji je tokom dana imao toliko novih sastanaka i neprestanih prekida da je osećao da ne može ništa stići. Počeo je da razmišlja o ranim jutarnjim satima kao o projektu, i potom je odabrao zadatak koji će rešavati svako jutro. Niko ga nije ometao u 6:30 i napokon je mogao da se koncentriše.

Pročitajte još: „Jovane, zar ne želiš da se srpska TROBOJKA prva zavijori na Marsu?“ Tesla je pre 128 godina tajno došao u Srbiju sa ZADATKOM

Istuširajte se

Prema brojnim studijama, jutarnje tuširanje - ali s mlakom vodom, zaista će vaše telo dovesti u stanje pripravnosti za dan. Osim što ćete se osećati sveže, tuširanjem odmah nakon ustajanja štedite vreme koje biste naknadno utrošili na negu, jer ćete se odmah obući, našminkati itd.

Razgovor sa partnerom

Uveče ste premoreni od dnevnih aktivnosti. Iskoristite početak dana za razgovor. Pričajte o planovima za tu nedelju, finansijama, obavezama, porodici i domu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas