Oglas
· · Komentari: 0
NAKIT

Sedam saveta kako da održavate dijamanski verenički prsten

Za žene koje nisu navikle da nose skupoceni nakit, nošenje dijamantskog prstena nakon veridbe, predstavlja brigu kao o deci

1605110793_dijamant.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Mnoge od njih imaće mnogo pitanja vezanih za verenički prsten. Da li da ga nosim dok spavam? Trebali da ga skinem kada se istuširam? Da li stvarno može da se očisti deterdžentom za sudove?

Pročitajte još: POSTOJI JEDNA PREDNOST: Evo zašto bi trebalo da volite svoje OKRUGLO LICE

Budući da će verenički prsten verovatno biti najskuplji nakit koji ste ikada posedovali, nije ni čudo što se mnoge novopečene žene osećaju nesigurno kada treba da ga uvrste u svoj svakodnevni život.  Postoji nekoliko saveta stručnjaka na koji način da održavate svoj omiljeni komad nakita.

REDOVNO GA ČISTITE

Nakupljena prašina, zaseniće blistavi sjaj dijamanta. Potrebno je da ga stavite u čašu sa toplom vodom, sipate nekoliko kapi sapuna ili deterdženta za sudove i pustite da odstoji nekoliko minuta. Zatim ga mekanom četkicom osušite. Preporučuje se da prsten čistite jednom u nekoliko nedelja.

 

Foto: Despositos

DIJAMANTI SU ČVRSTI, ALI NISU NELOMLJIVI

Iako ste možda čuli za izreku, da je dijamant nemoguće oštetiti... Grešite! Budite oprezni i pažljivo dirajte stvari sa njim. 

OVO SU PRILIKE KADA JE POŽELJNO DA GA SKINETE SA RUKE

Dijamanski prsten je poželjno uvek skinuti kada perete ruke, ali pokušajte da se naviknete da ga imate na ruci i oduprite se ovom porivu. Dešavalo se da devojke u nekom restoranu, u toaletu tokom pranja ruku skinu prsten i zaborave ga. Kako biste izbegli ove situacije, naučite da živite sa njim. Ono što stručnjaci preporučuju je, da prsten skidate kada se kupate u moru ili bazenu. Tu najčešće dolazi do toga da se izgubi, jer sklizne sa ruje. 

Foto: Despositos

UZMITE OSIGURANJE ZA VERENIČKI PRSTEN

Procenu daje draguljar i u slučaju da ga izgubite ili mu se nešto dogodi, možete povratiti svoj novac.

PAZITE TOKOM PROMENE VELIČINE PRSTENA

Nagli gubitak težine i dobijanje kojeg kilograma, kao i vremenske promene, mogu uticati na to, kakva veličina prstena vam odgovara, zbog toga je poželjno da imate na umu ovakve stvari, ukoliko vam se učini da vam je prsten mali ili veliki. 

REDOVO PROVERAVAJTE ZUPČANIKE I POSTAVKE

Draguljari savetuju, da barem jednom godišnje odete na proveru zubaca, kako bi vam zlatar pregledao prsten i uverio se da je sa njim sve u najboljem redu.

Pročitajte još: ŠMINKA PO BOJI OČIJU: Za plave bakarna, a za smeđe i zelene?

DRŽITE KUTIJICE ZA PRSTEN PO CELOJ KUĆI

Najbolja preporuka je da kutijice za prstenje držite po celoj kuči, jer ukoliko budete morali da ga skinete, tačno ćete znati gde ste ga ostavili.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas