Oglas
· · Komentari: 0
KUHINJA

Šef Marko je hranio Dačića, Vučića i Šojgua, a tajkunima na jahti je poslužio nešto NEVEROVATNO

Čuveni šef Marko Radosavljević je Šojgua nahranio butkicom u kiselom kupusu, Dačića jagnjetom, a Vučić mu je ostao enigma.

1612448277_Marko-slika.png
Foto: A. M.
Oglas

Hranio je državnike i političare, kraljeve i prestolonaslednike, predsednike i tajkune, glumce i slavne ličnosti. Marko Radosavljević je naš čuveni šef koji zna šta srpska elita voli da jede.

Pročitajte još: Da li ste razmišljali da zakupite PRIVATNO OSTRVO? Možda nije nemoguće...

Dobro je poznato da Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije, ceo život pazi na liniju. Ipak, kada da "sebi oduška" onda poruči nešto stvarno gurmanski!

Srpski kengur
Današnje domaćice kuvaju pastu, jer im je najlakše. Plašim se za srpsku kuhinju i stara jela. Kuvao sam na jahti bogatim gazdama iz Australije i poneo sam ajvar, pa sam im pravio urnebes, projice, paprikaš... Od 15 to su tražili osam dana! Kažu kengurovina je divna, a ja im kažem dok ne probate "srpskog kengura", ne znate vi šta je sočno meso - kaže Marko.

- Dok je bio premijer Ivica Dačić je voleo kada mu spremim karakačansko jagnje sa Homolja i u njemu je izuzetno uživao - ističe Marko, šef kuhinje u hotelu "Mona Plaza".

Dačić drži dijetu, ali voli karakačansko jagnje!

Uvek je najzanimljivije kako se hrane važni političari, odnosno "bezbedonosno zanimljive osobe". Psebno je bio intrigantan banket koji je pravljen u čast Sergeja Šojgua, ministra odbrane Ruske Federacije. Marko je za Šojgua spremio pravi srpski "švedski sto" sa ćevapčićima, pilećim rolnicama, paštetom od čvaraka, gibacinu sa sirom, butkice u kiselom kupusu...

Pročitajte još: Da li ste razmišljali da zakupite PRIVATNO OSTRVO? Možda nije nemoguće...

Marko ceni gurmane

Dok se u kuhinji sve pušilo od spremanja hrane čovek iz BIA je mirno stajao i posmatrao svaki pokret kuvara. Ispred vrata je mirno sedeo pas, nemački rkatkodlaki ptičar.

Dok mi kuvamo, čovek iz BIA gleda i ćuti.

- Prelep pas me gleda u oči, kao da sve razume, a kada mu ponudim hranu on neće ništa da uzme. Reč je psu koji je specijalista za eksploziv i savršeno je dresiran da niko ne može da ga hrani osim njegovog vodiča - seća se Marko.

Toma Momirović privatno jede sarme, a sa gostima "stareno meso" sa sosovima.
Svi sve znaju!
Od kada su počele kuvarske emisije na TV, svi gosti su postali "poznavaoci" i kritičari hrane. Dođu pa kažu "nije dovoljno pečeno" ili "ne sprema se ovako". Kuvanje na TV nije isto kao u restoranu ili u kući - kaže Marko.

Pročitajte još: GOTOVO: Prva aviokompanija najavila da traži KOVID PASOŠ, a u aprilu još jedna

Raskošna je bila trpeza i za Aleksandra Vučića kada je došao na dan otvaranja hotela, ali ne zna čime se poslužio. Međutim, za Tomu Momirovića, ministra građevinasrtva, saobraćaja i inrastrukture, do detalja zna šta voli.

Palma je gurman, samo konkretno - pečenje!

- Kada dođe na ručak sa bratom uvek jedu domaću kuhinju poput musake, ćufte ili sarme. Međutim, kada je sa zvaničnim gostima uvek poruči "stareno (odležano) meso" i dodamo selekciju sosova - ističe Marko.

Pročitajte još: Narodne NOŠNJE vredne milion dinara promovisaće Jadar: DVE godine su ih šile četiri vezilje!

Organizovao je i jubilarni rođendan Dragana Bjelogrlića. Glumac nije bio izbirljiv, ali je tražio specijalnu selekciju sireva, kao što su livanjski i paški, koji se slažu sa vinom.

- Od svih političara Palma je, zaista, poseban, jer voli konkretno pečenje i roštilj - zaključuje

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas