· · Komentari: 0
SEKS

Seks čuva prostatu, ali ne onako kako se mislilo

Prostata ima veze sa seksom, ali samo ako u mladosti imate redovne odnose, ne u poznom dobu.

1620370573_Depositphotos_215549212_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Proteklih godina, rađena su istraživanja u kojima je otkriveno da česta ejakulacija može da spreči nastanak raka prostate, a novija studija, sprovedena u Kanadi, verovatno će još više obradovati “jači” deo populacije.

Pročitajte još: Princ Filip je dobijao SVE TAJNE izveštaje o posetama NLO, a zanimao ga je jedan INCIDENT

Naime, dobijeni podaci upućuju na to da je sva prilika da muškarci koji spavaju sa mnogo žena time smanjuju rizik od dobijanja raka prostate. Dokazano je da su ispitanici, koji su bili sa više od 20 seksualnih partnerki tokom života, imali 28 odsto manje šanse da obole od raka prostate, nego oni koji su spavali sa manje žena.

Važno je da tokom života menjate partnerke

Autorka studije, Mari-Eliz Paren, profesorka Montrealskog univerziteta, kao potencijalno objašnjenje ove pojave navodi da prilikom čestih seksualnih odnosa dolazi do smanjenja koncentracije supstanci koje uzrokuju rak.

Profesorka Paren, kao i njen kolega iz NJujorka, dr David Samadi, naglašavaju da su rezultati istraživanja preliminarni, dodajući da nema dokaza da veliki broj različitih partnera utiče na smanjen rizik od bolesti, već samo da je uočena povezanost među slučajevima.

Pročitajte još: Najveća komunistička TAJNA: Ko je ubio 4.000 Srba i 12 Nemaca i zašto je Mustafa Golubić viđen u Smederevu?

Ono što je zasad sigurno je to da veći broj odnosa i sa istim partnerom, smanjuje rizik od dobijanja ove opake bolesti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.