Oglas
· · Komentari: 0

Septembar u znaku polaska u vrtić i školu

Za mnoge roditelje, predstojeći dani protiču u znaku priprema za vrtić ili u školu, a kod onih koji imaju više dece, neretko je slučaj da su u toku pripreme i za jedno i za drugo.

1630337779_ranac.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

U zavisnosti od uzrasta deteta potrebno je pripremiti neophodnu opremu za školu ili za vrtić, a tu je i drugo pitanje koje možda i predstavlja veću muku za dobar deo roditelja, a to je pitanje organizacije dana u skladu sa novonastalim obavezama. Od odabira školskog ranca, do izbora najboljih kolica za prevoz deteta do vrtića, u nastavku teksta možete pronaći savete koji će vam olakšati pripreme za prvi septembar.

Kolica za bebe ili tricikl? Šta odabrati za prevoz deteta u vrtić?

Ukoliko se vrtić u koji ste upisali vaše dete nalazi u vašem kraju, sigurno se pitate koji je najbolji način za prevoz deteta do vrtića. Za decu jaslenog uzrasta koja još uvek ne mogu duže da hodaju, a koja opet nisu tako mala da ih možete nositi celim putem, najbolja dva sredstva za prevoz koja preporučuju iskusni roditelji jesu tricikl ili kišobran kolica. Današnji tricikli su u toj meri napredovali na polju dizajna da na tržištu možete pronaći brojne 3 u 1 i 5 u 1 modele koji mogu biti naročito zgodni. Ipak, mnogi roditelji i dalje se drže dobrih starih kolica za bebe i za odlazak u vrtić biraju one modele koji su nešto lakši, poput kišobran kolica i sličnih modela. 
Savet: bez obzira za koju opciju da se odlučite, preporuka je da se pre polaska u vrtić informišete da li je dozvoljeno ostavljanje vozila u holu vrtića jer je takva organizacija najzgodnija za roditelje jer ne moraju da dovoze i odvoze kolica ili tricikl nakon što ostave dete. Ovo je naročito zgodno jer mnogi roditelji nakon što ostave dete odlaze na posao. 

Školski rančevi i pernice – kako opremiti školarce?

Bez obzira da li imate dete koje ovih dana polazi u prvi razred ili starijeg školarca, pred novu školsku godinu trebalo bi proveriti da li dete ima svu potrebnu opremu za školu. Osnovne stavke su školski rančevi i pernica. Dok pernica može i da se pohaba i da dete preraste dezen, najbitnije je da se u njoj nalazi ono što će detetu biti neophodno – kvalitetne olovke, gumice i ostali pribor. Sa druge strane, školski ranac mora biti u skladu sa uzrastom deteta kako ne bi došlo do kasnijih problema sa držanjem i kičmom. Dokazano je da nošenje neadekvatnog ranca u kombinaciji sa velikim teretom i sedećim stilom života u velikoj meri doprinosi problemima sa kičmom poput skolioze kod današnje dece, a jedna od osnovnih stvari koje roditelji mogu učiniti da to preduprede, pored promocije aktivonog stila života, jeste da detetu obezbede odgovarajući i kvalitetan školski ranac, po mogućstvu anatomskog dizajna.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas