Oglas
· · Komentari: 0
interesantno

Sezona je poklona: Lista onih koje posebno treba da izbegavate

Razmišljate o savršenom novogodišnjem poklonu za dragu osobu?

1608898697_Depositphotos_164795900_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Prilikom izbora morate biti pažljivi jer postoje pokloni koje nije primereno poklanjati. U redu je kupiti ih samo ako vam je osoba kojoj ste ih nameniti sama rekla da želi baš taj poklon.

Kućne ljubimice

Ukoliko niste potpuno sigurni da osoba želi kućnog ljubimca i da može da se brine o njemu, nikada nemojte da kupujete životinju za poklon.

Sredstva za čišćenje
Kako godine odmiču, sve nas više raduju novi sunđeri za pranje posuđa, deterdženti i druga sredstva za čišćenje, ali nismo sigurni koliko će se vaši prijatelji i članovi porodice obradovati kada odmotaju poklon i ugledaju prašak za čišćenje i krpu za brisanje prašine. To bi mogli da shvate kao poruku da bi trebalo više da čiste.

To se posebno odnosi na kupovanje ljubimaca deci koja još ne znaju samostalno da se brinu o njima. Ipak je reč o živom biću kom su potrebni pravilna briga i posvećenost.

Pročitajte još: U biblioteci pronađena čokolada stara 120 godina: Za nju se vezuje velika istorija (VIDEO)

Kremu protiv bora ili celulita

Isto kao i oprema za vežbanje, i kreme protiv bora ili celulita ne smeju se naći na listi potencijalnih darova. Jer, ko želi da dobije poklon koji mu govori da bi trebalo da se reši bora i celulita? Ako želite nekog da obradujete nekim proizvodom preparativne kozmetike, mnogo bolji izbor biće mirišljavi losion ili kupka.

Vagu

Poklon kojem se verovatno niko neće obradovati je – vaga. Ukoliko žena želi da ima vagu kod kuće, kupiće je sama. Poklanjanje vage jednostavno nije pristojno.

Nož

Poklanjanje noža donosi nesreću i posvađaćete se s osobom koja vam je poklonila nož, kaže praznoverje. Bez obzira da li verujete u to ili ne, nemojte poklanjati noževe jer, prema bontonu, oštri predmeti nisu prikladan poklon.

Pročitajte još: PUSTIO JE IRVASE DA SE MALO ODMORE: Deda Mraz zajahao slona, a delio je POSEBNE poklone (FOTO/VIDEO)

Foto: Deposit

Kaktus

Odevni predmeti za oblikovanje tela
I u ovom slučaju radi se o poklonu kojim ćete poslati poruku sličnu kao ako kupite vagu ili kreme protiv bora ili celulita. Sigurno ne želite dragoj osobi da za Novu godinu i Božić poručite da ima neke nesavršenosti koje bi trebalo da prikrije.

Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbegavajte i poklanjanje ruža s trnjem jer označavaju bušenje odnosa.

Ekstravagante poklone

Ako planirate kupovinu suludo skupog poklona, dobro razmislite o tom velikodušnom gestu. Velike su šanse da osoba koja će dobiti taj poklon i sama želi da učestvuje u odabiru, na primer, odredišta za odmor ili nekog skupog uređaja. Ekstravagante poklone posebno je dobro izbegavati ako imate novog partnera. Naime, putovanje ili skupi sat mogu da budu sjajan odabir za nekoga s kim ste dugo u vezi ili braku, međutim u kratkoj vezi mogu da stvore bespotreban pritisak i na početku veze koja tek treba da se razvija jednostavno nisu dobar odabir.

Pročitajte još: Ovaj video je za dva dana pogledalo više od 24 miliona ljudi, a razlog će vas oduševiti (VIDEO)

Isti poklon kao prošle godine

Možda se vaša mama prošle godine oduševila puloverom koji ste joj kupili, a vaša prijateljica rokovnikom pa bi najlakše bilo igrati na sigurno i ponovo im doneti istu stvar. Ipak, od te ideje bolje je odustati jer bi vaša mama i prijateljica mogle da pomisle da se niste potrudili ni da razmislite o tome šta da im kupite. Sigurno postoji još nešto što će im izmamiti osmeh na lice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas