Oglas
· · Komentari: 0
GRČKA

Potpuna PROPAST! Grci "žale" za SRPSKIM TURISTIMA, od 10 hotela - sedam ZATVORENO

Većina hotela u Grčkoj uopšte nije otvorena, a oni koji rade popunjeni su 25 odsto.

1596105809_Plaza.jpeg
Prazni restorani i plaže Foto: A. M.
Oglas

Grčki hotelijeri su se nadali da će im otvaranje aerodroma doneti preko potrebne turiste, ali to se nije dogodilo. Pažljivo biranje koje će turiste primiti, a koje neće, Grčku nije spasilo korone.

Pročitajte još: Ušli smo u NAJJEZIVIJU zgradu Srbije i ŠOKIRANI smo onim što smo VIDELI (FOTO/VIDEO)

Većina hotela nije otvorena, a oni koji jesu rade sa 25 odsto kapaciteta iako je dozvoljeno 70 odsto.

- Jul nas "napušta" sa prosečnom popunjenošću hotela od 25 odsto, a ni avgust neće biti bolji - kaže Grigoris Tasos, predsednik Udruženja hotelijera Grčke.

Nadali su se Nemcima, ali oni nisu došli!

Prema podacima Bank of Greece zarada od turizma je u ovoj zemlji pala za 99,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ovakav pad ne beleži, recimo, Španija koja se otvorila za britanske turiste. Grčka je vođena odlukama EU otvorila granicu za građane unije, ali osim Bugara i Rumuna oni nisu pohrlili na Egej. Grčka je zatvorila granice za tradicionalne turiste iz Rusije, Srbije, kao i Severne Makedonije. Nemci nisu, kako su se nadali, pohrlili na Egej.

Domaći turisti nisu spasili Grčku!

Ministar turizma se nadao da će domaći turisti "spasiti sezonu", ali to se nije dogodilo.

- Grcima je Rodos skup, jer prevoz do našeg ostrva nije jeftin, pa smo od početka sezone već izgubili 1,7 miliona turista - rekao je za "Greek Reporter" Joanis Papos, predsednik privrednika Dodekaneza.

Prema njegovim rečima na Rodosu je od deset - sedam hotela zatvoreno!

Grčki hotelijeri se sada nadaju da će kraj avgusta, septembar i oktobar doneti više turista, jer kažu da jesen u njihovoj zemlji izuzetno lepa i topla.

Pročitajte još: Ovde se pred KOSOVSKI BOJ pričestio CAR LAZAR i tog trenutka se desilo ČUDO koje traje do DANAS (FOTO)

Turizam puni četvrtinu grčkog budžeta, jer ovu zemlju godišnje poseti 33 miliona turista koji "ostave" 19 milijardi evra. Samo je pola miliona srpskih turista lane Grčkoj potrošilo 344 miliona evra.

Umesto zarade, ova zemlja se sada nada da će uskoro od EU dobiti dodatne 32 milijarde evra kredita.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas