Oglas
· · Komentari: 1
NEDELJNI RUČAK

Sigurno ste ih se UŽELELI: Najlakši i najjednostavniji RECEPT za PUNJENE PAPRIKE (FOTO)

Ovaj izuzetno lak recept za punjene paprike je ujedno i tradicionalan koji se priprema za 30 minuta.

1601730277_papriak.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Punjene paprike se obično prave od babura, ali trenutno se na pijaci mogu kupiti slatke crvene šilje i kurtovke. Probajte ovaj recept sa ovim paprikama, jer nas babure čekaju čitave zime.

Pročitajte još: Čuli ste za SOS od VIŠANJA, a sada možete i da ga NAPRAVITE (FOTO)

Očistite paprike  Foto:AM.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  •  6 paprika (4 babure)
  • 4 veća paradajza
  • 300 grama mlevenog mesa
  • šoljica piniča
  • kašika crvene paprike
  • biber, so

Priprema:

Najukusnije su paprike kada je mleveno meso mešano - svinjsko i juneće. Crni luk se očisti, iseče i izdinsta. Meso se doda i isprži sa začinima. Kada promeni boju dodaju se pirinač i crvena paprika.

Pročitajte još: TIKVICE na dva načina: POHOVANE i rolovane

Dok se meso dinsta očiste se paprike. U istoj šerpi mogu da se kuvaju i punjene tikvice, jer je tako jelo ukusnije.

Sa paprikama mogu da se kuvaju i punjene tikvice, a tako je jelo ukusnije.

Izdinstanim mesom i pirinčem se napune paprike i svaka se zatvori parčetom paradajza, poput kapice. Paprike se ređaju u šerpi i preostali paradajz se "ugura" između paprika i tikvica. Izmešu paprika se sipa kašičica suvog začina, a neke domaćice dodaju i kašičicu šećera, jer je paradajz kiseo.

Paprike se zaliju šoljom vode i sačeka se da provriju i otpuste svoju tečnost, pa se tek onda, ukoliko je potrebno doda voda. Uvek se dodaje topla voda.

Pročitajte još: SPANAĆ prema receptu Mornara POPAJA: Deca će tražiti još! (FOTO)

Paprike se kuvaju dok ne omeknu, oko 45 minuta. Čim jelo provri smanji se vatra na pola. Ovaj isti recept važi i za babure.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas