Oglas
· · Komentari: 0
NEVEROVATNA PRIČA

Siromašni ribar pronašao NARANDŽASTI BISER: Kada je saznao koliko VREDI, život mu se iz korena promenio (FOTO)

Da u čuda verujemo dok smi živi primer je ovaj slučaj siromašnog tajlandskog ribara koji je otkrio redak biser!

1617781417_screenshot_from_2021-02-18_14-43-11.jpg
Foto: Printscreen/ph.news.yahoo.com
Oglas

Hačai Nijomdeča 37-godišnji ribar iz provincije Si Tamarat na Tajlandu, ovih dana je zaradio pravo bogatstvo dok je skupljao školjke na plaži, zajedno sa ostalim članovima svoje porodice.

Slučaj je hteo da primeti jednu mrtvu školjku koju je talas izbacio na obalu. Pošto ju je odneo kod svog oca koji ju je otvorio i očistio, imao je šta da vidi: veći primerak retke vrste bisera, čija je procenjena vrednost oko 285.000 evra.

-Nekoliko dana pre sam imao čudan san u kojem mi je neki starac, obučen u belo i sa dugim brkovima, rekao da odem do plaže kako bih dobio poklon.

Porodica odbila 26.600 evra
Za dragoceno otkriće je čuo bogati biznismen, koji je Hačaju ponudio milion bata (28.600 evra), ali je porodica odbila. Kolekcionar luksuznih predmeta povećao je ponudu na pet miliona bata, ali su i to odbili, smatrajući da mogu dobiti mnogo bolju cenu.

Zbog toga sam i šetao njome i tražio neobične stvari na njoj - rekao je ovaj ribar u izjavi za medije.

Hačai veruje da se radi o nekom božanstvu koje je ovim želelo da spase njegovu porodicu od siromaštva.

Ovaj momak je trenutno zapljusnut ponudama raznih bogatih biznismena, koji se javljaju čak i iz Kine.

Hačai namerava da proda biser po najvišoj mogućoj ceni, a od dobijenog novca očekuje da će iz korena promeniti život sebe i svoje porodice.

Sada s porodicom pregovara treći interesent, pošto su dvojicu odbili, ovoga puta iz Kine. On je spreman da plati biser deset miliona bata, ali prethodno želi da se uveri da je stvarno u pitanju melo biser. Sledeće nedelje putuje na Tajland, gde će morati da se podvrgne dvonedeljnom karantinu pre nego što bude mogao da poseti vlasnika.

Melo biseri postoje u nijansama od narandžaste do smeđe, ali su narandžasti ubedljivo najdragoceniji. Najviše ih ima u Južnom Kineskom moru i Andamanskom moru u vodama Mjanmara.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas