· · Komentari: 0
FRIZURA

ŠIŠKE traže pažnju, VREME i negu: TRIK kako da budu savršene

Put do savršenih šiški je dug, često praćen kajanjem i suzama. Jer, kada vi ili frizer omanete po pitanju njihove dužine, popravke uglavnom nema.

1599327951_SISKE.png
Foto: Depozitfoto

Rešenje je jedino u čekanju da kosa poraste. Međutim, uz savete Marka Taunzenda, čoveka koji brine o frizurama holivudskih lepotica, ubuduće možete da sprečite katastrofu na vašoj glavi.

Pratite osam pravila ovog vodiča i dođite do šiški iz snova, bilo da su kovrdžave, potpuno ravne, istanjene...

Važno je da znate kakav oblik lica imate

Kada dođete kod frizera sa fotografijom slavne ličnosti i zahtevom da imate šiške kao ona, imajte na umu kakav je oblik vašeg lica. Tako će vam i očekivanja biti realistična.

Pročitajte još: BIKINI je prošlost, živeo DUBOKI kupaći kostim!

- Klijentima kažem da nacrtaju krug ili kvadrat, pa da taj oblik senčenjem pretvore u oval. Zahvaljujući senčenju može da se predvidi kako će šiške izgledati na vašem licu, a na osnovu toga odabere se i stil šišanja koji će vam najbolje pristajati.

Šiške Foto: Depozit
Ako vam je lice kvadratnog oblika onda uglove secite.

Ako imate veoma dugo lice ili ono u obliku srca, zasenčite dva gornja luka, kako biste stvorili više ovala - kaže Taunzend. - Ako je lice kvadratnog oblika, onda sva četiri ugla ispunite slojevima kose koji uokviruju lice. Prvo to uradim, jer se često događa da klijentkinja misli da ima sasvim drugi oblik lica.

Pročitajte još: Ovo su ČETIRI najmodernije BOJE KOSE za PREDSTOJEĆU SEZONU

Imajte na umu svoj životni stil

Pre nego što se opredelite za šiške, zapitajte se da li ste voljni da svakoga dana utrošite određeno vreme na njihovo stilizovanje.

Da li imate vremena da ih sređujete svaki dan?

- Ako imate kovrdžavu kosu i želite šiške u vidu zavese, biće vam potrebno 15-20 minuta svakog jutra da ih osušite i dovedete u željeno stanje - upozorava Taunzend.

Šišajte ih redovno
Da li šiške rastu brže od ostatka kose? Čini nam se da za svega nekoliko dana dospeju do trepavica. Kako bilo, u zavisnosti od njihovog stila i tipa vaše kose, verovatno ćete morati da ih skraćujete i proređujete na svake dve do tri nedelje.

Kada da ih sečete

Ako nikada niste bili u potpunosti zadovoljni izgledom šiški kada napustite salon, zapitajte se da li ih je frizer šišao kada su bile suve. Kako je vlažna kosa duža od suve i sasvim ravna, ako je isečete kasnije nećete imati prostora za popravku ukoliko neki deo "poskoči" i bude izgledao kraće. Zato šiške stilizujte na željeni način kada su potpuno suve, pa ih tek potom secite.

Pročitajte još: Ugledajmo se na naše bake: Napravite prelepe LOKNE uz pomoć TRAKE ZA KOSU (VIDEO)

Šiške zahtevaju pažnju i vreme Foto: Depozit

Bitan je i način sušenja

Zbog toga što se kose razlikuju po teksturi i debljini dlake, teško je ustanoviti jednu tehniku sušenja. Neka pravila, ipak, postoje. Kada je reč o kovrdžavoj, najbolje je da to činite difuzerom, nastavkom za fen. A za sve vrste, pravilo glasi - fen usmerite direktno iznad šiški i sušite ih ravno nadole, uz pomoć nastavka. Na kraju uzmite okruglu četku i malo oblikujte krajeve. Druga metoda je četkanje pramenova sleva nadesno, i obrnuto, poput brisača na kolima, i to običnom četkom ako ne želite da budu potpuno ravne.

Ukrotite čuperak
Svakome ko ima nestašan čuperak koji raste na stranu kako se njemu prohte, Taunzend savetuje da u stilizovanje šiški uvrsti i četkicu potpuno istrošene i oprane maskare i da njome prelazi preko neukrotivnog dela sve dok ga skroz ne osuši.

Suvi šampon je vaš najbolji prijatelj

- Uvek stavljam suvi šampon preko laka za kosu, jer lak ulepi i spoji dlačice, dok suvi šampon pomaže da ih dobro razdvojite - otkriva Taunzend.

Suvom šamponskom maramicom brišite šiške.

Postoji mnogo vrsta suvog šampona. Odličan izbor je i suva šamponska maramica kojom samo obrišete šiške, a možete i da ih četkate ravnom četkom nakon što ste ih isprskali suvim šamponom.

- Obožavam suvi šampon, ali da biste postigli najbolje rezultate morate da ga nanosite sa veće razdaljine. Na taj način ćete, međutim, poprskati i celo lice.

Pročitajte još: Ne postoje RUŽNIJE pantalone, nosile su se 90-ih i VRAĆAJU se na ulicu!

Šamponirajte samo njih

Drugog ili trećeg dana od pranja, kosa je idealna za pravljenje pletenica, konjskih repova ili talasa, ali šiške verovatno nisu "preživele" tako dugo bez pranja. Ako je to slučaj, jednostavno operite samo njih.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.