· · Komentari: 0
POSAO

SIVA za profesionalca, CRNA za lidera, a da li se na poslovni sastanak ide u BELOM?

Prvi utisak je najvažniji, a garderoba otkriva o tome kakav se čovek, i pogotovo žena, nalazi pred vama.

1612079776_zena.png
Foto: Depozitfoto

Kada imamo važan sastanak ili razgovor u vezi sa novim poslom, nije svejedno kako ćemo se postaviti, koju odeću izabrati, ali ni u kojoj boji garderobe se pojaviti.

Pročitajte još: San snova koliko je TOPAO, ali BUNDA se samo ovako nosi

Jer, koliko god na prvu pomisao zvučalo banalno, sve to može da utiče na naš uspeh u komunikaciji i utisak koji ćemo ostaviti.

Odeća je način neverbalne komunikacije!

Uostalom, odeća je "potvrđeni" deo neverbalne komunikacije kojom drugima šaljemo poruke o sebi, a u poslovnom svetu se vrlo bitnim smatra - izbor njene boje. Zato sledeći put kada krenete na zakazani sastanak, povedite računa o poželjnim tonovima, kako biste računali na veću sreću.

  • Crna boja oduvek važi za dobar izbor, jer ostavlja utisak profesionalnosti i odlučnosti. Osim toga, u odevnoj kombinaciji u ovoj boji, šaljemo poruku o ličnoj distanciranosti, što poslodavci povezuju sa liderskim sposobnostima, koje su veoma cenjene.
  • Bela može da bude sjajno rešenje ukoliko je iskombinujemo sa crnom, a ne sa nekom drečavom ili svetlom nijansom. Ne preporučuje se ni da se obučemo u belo od glave do pete, jer idemo na poslovni sastanak, a ne na venčanje, pa bi poslodavci mogli pogrešno da nas shvate.
  • Plava asocira na fleksibilnost, ali i posedovanje timskog duha, što se u poslovnom svetu i traži. Međutim, trebalo bi da izbegavamo svetle, bebi nijanse i da se opredelimo za tamnoplave.
  • Siva jeste hladna boja, ali je simbol i profesionalnosti i prefinjenosti. Osobe koje je nose ostavljaju utisak trezvenih, racionalnih i onih koje poseduju kapacitet logičkog razmišljanja, što se u svetu biznisa i traži.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.