Oglas
· · Komentari: 0
KREČENJE

SIVI zid, ZELENA sofa i CRNI tepih: Unesite INDUSTRIJSKIH dizajn u dom

Najnoviji trendovi u krečenju donose tamne boje - indigo plave ili avokado zelene

1595843046_Depositphotos_219637320_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Boja ima moć da potpuno preobrazi izgled prostorije, kako ona na zidovima, tako i na plafonu. Zato se poigrajte sa njom.

Pročitajte još: NEON možete uneti u stan SAMO ako poštujete ova PRAVILA

Okrečite jedan zid u prostoriji u jednu, drugi u drugu boju, ili ofarbajte samo jedan deo celine, koji biste hteli da naglasite. Ako želite da vašem domu date novu nijansu, a niste sigurni koju, poslušajte savete vodećih svetskih dizajnera enterijera, koji poručuju šta je u trendu.

Zelena osveži prostor Foto: Depozit
Sve nijanse sive su dobrodošle u dom.

Sve nijanse sive, od one tamne, koja vuče ka crnoj, do svetlije “miš” boje, dobrodošle su u vaš dom. Da ne biste sobu učinili previše mračnom, osvežite je detaljima, poput tirkizne fotelje ili šarenog ćilima.

Barokni, elegantni efekat postići ćete ako naspram tamnosivog zida stavite puder roze ili led bele zavese, a na plafon okačite kitnjasti luster sa kristalima.

Barokni efekat postićićete jednim rote zidom ili zavesom, kao i kitnjastim lusterom.

Koliko god neobično zvučalo, crni zidovi su u modi, ali u kombinaciji sa svetlim nameštajem. LJubiteljima minimalističkog stila biće dovoljno da uz ovakav zid postave beli dvosed modernog dizajna i vazu za cveće u svetlijoj boji, ili da se odluče za beli pod i taman nameštaj.

Barokni detalji se postižu pastelnim bojama Foto: Depozit

Da nije sve tako crno, pokazuje i preporuka za krečenje u različite nijanse zelene boje, od najsvetlije do tamne poput avokada. Sa ovom bojom možete da napravite dramatičan ili lepršav ton u vašem kutku - prvi ako na zidove okačite mesingane elemente ili nekoliko modernističkih slika, a drugi ako jednu stranu sobe ofarbate u zelenu, a drugu u žutu ili neku drugu svetlu, pastelnu boju.

Avokado zelena je boja u trendu!

Mornarsko plava i indigo varijanta ove boje takođe su zastupljene, a odličan kontrast postiže se ako je glavni zid u jednoj od njih, a bočni u zagasitosivoj ili nekoj od neutralnih, svetlih, tzv. organskih nijansi. Kad smo već kod “organskih” boja, one su sve modernije, pa nećete pogrešiti ako ceo stan okrečite u neki od ovih tonova.

Pročitajte još: ODMOR za dušu i telo: TRI detalja koji će potpuno PROMENITI DOM

Boja svetlog drveta, puder roze ili krem savršeno se slažu sa detaljima poput brodskog poda ili dela zida rađenog od cigle. Zemljane boje takođe su popularne, a savršeno se slažu uz drvene stolice sa sedištem od gusto pletenog kanapa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas