Oglas
· · Komentari: 0
TRIK

Skoro svi prave OVE GREŠKE: Tri saveta kako da najbolje i najbrže skuvate KROMPIR

Uz pomoć ovih saveta, kuvanje kropmira će biti jednostavnije.

1626710619_potatoes-544073_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Krompir je namirnica koja je sastavni deo mnogih jela, a najčešće se služi kao prilog uz ručak. Bilo da je prženi, bareni, ili u obliku pirea, krompir je svakako omiljeni dodatak.

Iako se često priprema, mnogi i dalje greše kada je kuvanje krompira u pitanju.

Pročitajte još: Kilogram košta skoro 70 HILJADA DINARA: Ovo je najskuplji KROMPIR na svetu

Ovo su tri saveta kojih se treba pridržavati kako bi krompir bio savršeno kuvan, na najjednostavniji način.

Ne kuvajte krompir u ključaloj vodi

Kada spremate većinu povrća, prvo čekate da voda provri kako bi u nju ubacili povrće. Međutim, to ne treba da bude slučaj i sa krompirom.

Ako u provrelu vodu ubacite krompir, veća je verovatnoća da će iznutra ostati sirov.

Zbog toga je bolje staviti krompir u hladnu vodu koja se postepeno zagreva, a kad proključa smanjite temperaturu, i kuvajte ga tako do 20 minuta.

Foto: Piksabej

LJuštite sirov krompir

Mnogi oljušte krompir pre ne što ga stave u šerpu za kuvanje.

Ipak, krompir je najbolje skuvati s korom, jer će tako biti jednostavnije da je uklonite, posebno ako je reč o mladom krompiru.

Kuvari čak tvrde da krompir koji je kuvan s ljuskom ima mnogo bolji ukus od onoga koji se kuvao oguljen.

Pročitajte još: Tajna je u LEDU, SIRĆETU i OTVORENIM USTIMA: Više nećete plakati dok sečete CRNI LUK

Bodete viljuškom krompir kako biste proverili da li je kuvan

Tokom kuvanja krompira mnogi često koriste viljušku kako bi proverili da li je krompir dovoljno mekan, odnosno skuvan. 

Na taj način krompir se raspada, što i nije baš lep prizor ako ste od njega nameravali da napravite salatu, ili da ga servirate barenog kao prilog.

Kako ne biste izgnječili krompir viljuškom tokom proveravanja, treba imati na umu da je minimalno vreme za kuvanje manjeg krompira 15 minuta, dok je za onaj veći potrebno minimum 20.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas