Oglas
· · Komentari: 0
Trening vazdušnim oružjem

Skupljači dijabola iz kućne radinosti (FOTO)

Vanredna situacija početkom pandemije kovidom 19 inicirala je mnoge aktivnosti po principu uradi sam, tako da je jedna vrsta oružja pružila mogućnost svakodnevnih aktivnosti u stanu/kući

1597052652_oruzje-za-trening.jpg
oruzje-za-trening foto: V. Mitrović
Oglas

Jedna od retkih povoljnih stvari koje je doneo novi Zakon o oružju i municiji, a u interesu je ljubitelja oružja jeste olakšano nabavljanje vazdušnih pušaka i pištolja. I to je potrebno iskoristiti. Kako ne bismo potpuno “zarđali”, pod određenim uslovima vazdušne puške i pištolji mogu da se koriste i van strelišta. 

Pročitajte još: Grade se STANOVI za porodice sa decom na Novom Beogradu - EVO O ČEMU SE RADI (FOTO)

Pročitajte još: “Koplje” i “Sablja” na vazdušni pogon (FOTO)

Neophodan deo opreme, foto: V. Mitrović

Svako ko ima ovakvo oružje i mogućnost da u svom podrumu, stanu, dugom hodniku ili nekoj drugoj prostoriji, obezbedi propisane sigurnosne uslove, može da uživa u pucanju do mile volje. Pored zaključane i bezbedne prostorije, oružja i dijabolo municije, potreban je i nosač meta, koji je istovremeno i skupljač ispaljenih dijabola. 

Zadovoljstvo pucanja  

Kutiju od lima nije teško napraviti, foto: V. Mitrović

Specijalne kutije za “hvatanje” dijabola možete da kupite u većini lovačkih prodavnica, a lako ih je napraviti u “domaćoj radinosti”. Kupite samo originalne mete i prema njihovim dimenzijama napravite limenu kutiju sa kanalima od savijenog lima u koje ulazi meta. Između meta i lima možete da postavite sunđer ili presavijenu tkaninu, pa tako ispaljenu, a nedeformisanu dijabolu možete da koristite više puta. Ujedno ovo znatno umanjuje reski zvuk udarca metka u lim nosača mete. 

Pročitajte još: Bizarna rešenja: Šta je ponudilo godišnje okupljanje proizvođača oružja, municije i opreme u Las Vegasu?

Umetnite metu u ležište i uživajte u pucanju, foto: V. Mitrović

Ovakvi integrisani nosači meta i skupljači dijabola mogu da se nose svuda kao neophodni deo opreme za pucanje vazdušnim oružjem. 

Vlada Mitrović 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas