Oglas
· · Komentari: 0
POTENCIJA

Skuvajte mužu ČAJ i ČORBU od ove biljke koja raste svuda u Srbiji i uživajte u LUDOJ NOĆI

Majčina dušica može da učini čudo za mušku potenciju, a čaj se pije popodne, dva sata pre odlaska u krevet.

1596021461_Majcina.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Majčina dušica ili timijan raste samonikla u Srbiji, a može i da se gaji u saksiji. U našim krajevima se koristi kao lek protiv kašlja, ali uspešno leči još deset bolesti među kojima je i potencija!

Pročitajte još: Evo kako ćete prepoznati SLATKU LUBENICU: Okrenite je naopako i kucnite - samo je OVAJ ZVUK dobar

Komarci je mrze
Pokazalo se da nije dovoljno samo gajiti je u bašti ili saksiji. Ppotrebno je da uberete nekoliko listova i protrljate ih da bi oslobodili eterična ulja. Napravite repelent: nekoliko kapi ulja timijana pomešajte sa kašičicom maslinovog ulja.

Majčina dušica leči sledeće bolesti:

  1. Čisti začepljene disajne puteve ubrzava sazrevanje kašlja i potpomaže iskašljavanje, smanjuje iritacije i grebanje u grlu.
  2. Bogata je vitaminom C koji igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta.
  3. Bogata gvožđem, majčina dušica utiče i na proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i bolju cirkulaciju.
  4. Može da smanji nivo lošeg holesterola i utiče na smanjenje visokog krvnog pritiska.
  5. Deluje antibakterijski ali i zaceljujuće i pomaže da afte u ustima brže zacele i nestanu.
  6. Majčina dušica bogata je vitaminom B6 za koji se pokazalo da povoljno deluje na neurotransmitere koji su povezani sa hormonima stresa.
  7. Ova biljka pokazala se moćnom u borbi protiv nekoliko vrtsa gljivičnih infekcija,uključujući i kandidu, kriptokokus i aspergilus, kao i razne vrste buđi.
  8. Deluje kao antispazmodik i umiruje želudac i menstrualne grčeve.
  9. Umanjuje bolova i mučnine i osloboditi gasova i nadutosti.
  10. Majčina dušica je efektna protiv bubuljica, a koristi se ulje ili se pari lice listovima.

Čaj od majčine dušice krepi i leči Foto: Piksabej

Međutim, majčina dušica je kraljica u borbi protiv potencije. Može da se koristi kao čaj, ali i začin jelima, pa i da se napravi čorba od svežih listova.

Pročitajte još: Banana spada u SLATKO VOĆE, a da li je MIT ili ISTINA da GOJI?

Recepti za čaj:

Pomešajte supenu kašiku anisa i po dve kašike majčine dušice i ruzmarina. Jednu kašiku ove mešavine prelijte sa pola litre vode i stavite na šporet da provri. Kada provri neka odstoji 20 minuta poklopljeno, zasladite medom i popite dve šolje dnevno između obroka. Lečenje traje 20 dana.

Čaj zasladite medom i pijte popodne...

Pomešajte 40 grama bosiljka sa po 30 grama majčine dušice i peršuna, pa dodajte 20 grama lista celera. Supenu kašiku ove mešavine i dva čena sitno iseckanog belog luka prelijte vrelom vodom, pa ostavite da odstoji 30 minuta u pokrivenoj šolji. Pije se predveče zalađen medom.

Pročitajte još: Ovih 5 BILJAKA, koje rastu kraj puta, mogu da vam SPASU ŽIVOT

Čorba Foto: Piksabej

Čorba od majčine dušice za potenciju

Sastojci:

  • 1 šargarepa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 4 krompira
  • struk majčine dušice, so, biber
  • 300 grama sitno seckane govedine

Priprema:

Crni luk se izdinsta sa izrendanom šargarepom i belim lukom, pa se doda meso. Nalije se voda pa kada provri doda se isečen krompir na kocke i iseckana majčina dušica. Pustite da krčka 20 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas