Oglas
· · Komentari: 0
NEFROLOGIJA

Bolesti bubrega izazivaju probleme u SEKSU i ZAČEĆU: Postoji REŠENJE

Posledica oboljenja bu­brega često mogu da budu hormonski disbalansi, koji pra­ve probleme sa reproduktivnim zdravljem.

1597444595_Depositphotos_211914670_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Muškarci sa bole­stima bubrega najpre osete pro­bleme zbog manjka hormona te­stosterona, dok žene imaju sni­žen estrogen, što često kompli­kuje i onemogućava trudnoću.

Pročitajte još: Sigurno ga imate u kući: Jedna kesica OVOG ČAJA uklanja neprijatan miris ZNOJA

Profesor dr Rajko Hrvačević, internista nefrolog, kaže da je bubrežna slabost če­sto posledica dijabetesa, hiper­tenzije ili policistične bolesti bubrega. Kada nastane ova bolest, kod žena se često pojavljuju hor­monski poremećaji, koji za posle­dicu imaju nemogućnost začeća i održavanja trudnoće.

Hormoni Foto: Piksabej
Kada počne dijaliza ženama se vraćaju ciklusi i mogućnost začeće.

- Najčešće dolazi do sniženog estrogena i progesterona, dok po­višene koncentracije prolakti­na mogu da budu posledica prime­ne određenih lekova za lečenje oboljenja bubrega - kaže prof. Hr­vačević.

Nakon što se započne lečenje dijalizom, može da dođe do uspo­stavljanja menstrualnih ciklusa i mogućnosti začeća. Postoje uspešne trudnoće u ovim slučajevima, ali nisu jednostavne.

Svaki drugi muškarac izgubi erekciju!
Uvećanje muških grudi
Jedna od posledica lečenja bubrežnih bolesti može da bude usporeno seksualno sazrevanje ili ginekomastija, odnosno uvećanje grudi kod muškaraca. Češće je prisutno kod pacijenata koji se leče hemodijalizom. To je posledica nedostatka testosterona i dominacije estrogena.

Pročitajte još: U OVOJ ČAŠI se nalazi najbolji LEK protiv OTICANJA nogu koje leti mnoge muče

Kod muškaraca sa bubrežnom slabošću oko 50 od­sto njih ima simptome erektivne dis­funkcije i smanjenja libida.

- To se dešava zbog smanjenja te­stisa i poremećaja germinativnih ćelija, što za posledicu ima sma­njenje testosterona u krvi i sper­matogenezu - kaže dr Hrva­čević.

Zbog smanjenja testisa mušakrci imju manje testosterona u krvi.

Nadoknada testosterona ima veći uticaj na libido, nego na erektilnu finkciju. Za ovu svrhu koriste se različiti lekovi, uko­liko nema kardioloških i dru­gih  kontraindikacija za primenu. Ipak, postoje određeni lekovi za bubrežna oboljenja koji mogu da imaju negativan uticaj.

Pročitajte još: DESET najmoćnijih PRIRODNIH LEKOVA koje ne bismo trebali da ZABORAVIMO uprkos NAPRETKU MEDICINE

- Korišćenje ciklofosfami­da, koji se koristi u lečenju odre­đenih zapaljenja bubrega, može da dovede do prestanka stvaranja spermatozoida ili do smanjenog broja spermatozoida - kaže prof. Hrvačević. Zbog toga se pacijen­tima često savetuje zamrzavanje semene tečnosti pre započinjanja ove terapije

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas