Oglas
· · Komentari: 0
šminka

Slučajevi u kojima karmin i maskaru treba odmah da BACITE

Svaki proizvod za lepotu ima naznačen rok trajanja, a mi ga našim korišćenjem možemo produžiti ili skratiti.

1619170366_Depositphotos_30549281_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Olovke za oči, ajlajneri imaju duži vek trajanja od drugih mejkap proizvoda, ali, ako primetite da su se ovi proizvodi osušili, ne razmišljajte i odmah ih bacite bez obzira na rok trajanja.

Kratak rok trajanja ima maskara i poželjno je menjati je na svaka 3-4 meseca. Ukoliko primetite da je promenila miris pre naznačenog vrmena, obavezno je bacite. Nikako nemojte da je "osvežavate" i da joj produžavate rok, jer može da izazove iritacije, infekcije i bakterije koje se mogu proširiti po licu i izazvati problem. 

Pročitajte još: Kako da savršeno nanesete RUŽ: Uz jedan postupak trajaće celog dana

Karmini imaju poprilično dug vek trajanja, ali ako primetite da se on ne nanosi lepo i glatko na usne, trebalo bi da ga bacite.

Puder ima specifičnu upotrebu i verovatno spada u mejkap proizvode sa kratkim rokom upotrebe. Ukoliko ga često koristite, posle svake upotrebe bi trebalo da ga zatvorite i poklopite, kao i da ga čuvate na umerenom toplom i tamnom mestu. O roku trajanja pudera posebno treba voditi računa, jer ukoliko ga koristite posle ovog perioda on može da izazove iritacije na koži i akne. Pored toga, ako ste primetili da je boja pudera promenjena i da je tekstura drugačija, ne bi bilo loše da ga bacite jer je verovatno dugo stajao otvoren, nakupio se bakterija i oksidirao.

Pročitajte još: Pravimo OBRNUTU PLETENICU: Idealna za prolećne dane

Ovi saveti važe apsolutno za sve prizvode. Stoga, proveravajte rok trajanja i vodite računa o boji, mirisu i teksturi proizvoda.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas