Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Smatrate da ste ISKUSNI U KUHINJI? Proverite da li ste znali ovih PET TRIKOVA

Ma koliko za sebe smatrate da ste iskusni u kuhinji, svaki savet je uvek dobrodošao.

1615420109_kuhinja.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Iskusne domaćice neretko izvuku neobiče trikove i savete kako da namirnice duže traju, kako da i hskladištite na pravi način ili kako da naučite da kupujete namirnice u skladu sa realnim potrebama vaše porodice.

Donosimo vam pet neobičnih saveta, koje sigurno niste znali. Bar ne svih pet!

Beli luk sprečava truljenje voća. Naime, on uspešno sprečava prebrzo truljenje voća. Zato nekoliko prepolovljenih čenova belog luka stavite između voća u činiju i gledajte kako ono danima može ostati sveže.

Pročitajte još: PENTHAUS KOJI ODUZIMA DAH: Stan od 57 miliona dolara (FOTO)

Zamrznite sveže začinsko bilje. Izrežite začinsko bilje, sa malo pileće supe stavite u kalup za pravljenje leda i zamrznite. Kockice će dati ukus umacima od povrća, rižotu i supama. Možete to učiniti i sa nanom, no umesto supe stavite vodu. Zamrznute kockice možete ubacivati u ledeni čaj i uživati u njima svaki dan.

Pročitajte još: Boje koje po FENG ŠUIJU donose lošu energiju: Ove elemente odmah morate izbaciti iz kupatila

Kako da kuvano povrće zadrži boje. U ovome će vam pomoći jedan jednostavan trik - u kipuću vodu dodajte na vrh noža malo sode bikarbone.

Pročitajte još: DEKORACIJA DOMA prema FENG ŠUIJU: Važno je da ovo bude prvi korak

Prženje ribe bez neprijatnih mirisa. Kada pržite ribu, sa njom pržite i polovinu jabuke i neće biti neprijatnog mirisa prženja ribe. Za svaku sledeću turu ribe morate staviti i polovinu jabuke sa izrezanom stranom na dnu tiganja.

Ukusnija krompir salata. Kod pripreme krompir salate, krompir pre rezanja potopite nekoliko minuta u mleko. Dobićete bogatiji ukus.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas