· · Komentari: 0
šminka

Šminkanje posle 50-e: Istaknite oči i uokvirite usne

Problemi sa kojima se suočila svaka žena nakon pedesete godine uključuju još i izrazitu suvoću, pojavu staračkih pega te neujednačen ten.

1617990471_Depositphotos_263671234_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Sve to dodatno komplikuje svakodnevnicu, ali ne brinite – sve dok je šminke biće i načina da se svemu ovome stane na put!

Sigurni smo da svaka od vas već ima neku svoju anti-age rutinu koju sprovodi iz dana u dana, ali postoje li neki saveti stručnjaka koji mogu uskočiti u celu priču i “spasiti stvar”? O da, ne samo da postoje, nego smo spremni i da ih danas podelimo sa vama!

Pročitajte još: Psihijatri prepisuju slikanje umesto lekova iz dva razloga

Istaknite oči i uokvirite usne
Poenta je zapravo zategnuti čitav predeo oko očiju, ne iscrtavati debele, dramatične linije, već se radije opredeliti ili za gornju ili za donju liniju trepavica. Izbegnite jake boje, poput crne i tamno braon, radije birajte mat čokoladnu nijansu koja je savršena za stvaranje minimalnog svakodnevnog izgleda. Kada su usne u pitanju, hidratantna olovka je apsolutni must-have koji morate naneti pre samog ruža.

Prajmer

Iako mu je glavna uloga da reflektuje svetlost, kada je nešto zrelija koža u pitanju prajmer može da posluži i kao barijera napadnoj šminki. Danas je dostupno toliko prajmera koji osim prikrivanja nesavršenosti lica istovremeno ispoljavaju i hidratantni efekat, što je svakako još jedan od benefita.

Eksperimentišite sa kremastim podlogama

Cilj je jasan – nanošenje kremaste podloge znači izbegavanje pudera. Izbegavanje pudera dalje znači automatski manje vidljivih bora (koje puderi u prahu posebno obožavaju!) Kao i u slučaju prajmera, i ove podloge u sebi sadrže sastojke koji će se pozabaviti i hidratacijom vaše kože a ne samo njenom lepotom.

Pročitajte još: Simpatično i domišljato: Evo kako je jedna devojčica smislila genijalan plan da sazna šta će dobiti za rođendan od mame (FOTO)

Tamnije nijanse su sasvim u redu

Uvek su nam govorili da biramo podlogu ili korektor koji izgleda isto kao i naša koža. Ovo pravilo je sasvim ok, ali u zrelijim godinama dozvoljeno je isprobati i nešto tamnije nijanse, prvenstveno zato što će to dati instant-sjaj i toplinu licu. Uz pravi izbor rumenila (i ovde se radije odlučite za ona kremasta), ovo zaista može biti pun pogodak i transformisati celokupan izgled u sekundi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.