· · Komentari: 0
EFIKASNO

Smirite svoje dete: Ovaj fantastičan trik će vam pomoći protiv suza najmlađih

Prilagođavanje na školu svakom detetu, ali i roditelju može biti traumatično. Međutim, jedna mama se setila kako da uteši sina i kada nisu zajedno, a svoju ideju podelila je na društvenim mrežama.

1617119788_srce.jpg
Foto: Printskrin / Facebook / Louise Hannah

Na svom Fejsbuk profilu objavila je kako funkcioniše dugme za zagrljaj, a njena je objava u vrlo kratkom roku postala viralni hit. 

Ruka u majčinom dlanu svakom detetu je uteha.

- Dogovorili smo se da će svako od nas na jednom dlanu nacrtati srce i kada ga stisnemo, poslaćemo onom drugom zagrljaj - napisala je na Fejsbuku.

Pročitajte još: Lekcije koje treba da naučite decu do 10 godina: Svi smo jednaki, poštuj svakoga, a posebnu pažnju obratite na broj 3

Maks je u školi plakao jer sam mu nedostajala, ali je dugme za zagrljaj profunkcionisalo.

Mama Luiza nacrtala je jedno srce na Maksovom dlanu i jedno na svom, a njemu je dodala i jedno na zglobu, u slučaju da se srce na dlanu izbriše zbog previše stiskanja.

Dugme za zagrljaj puni se jakim zagrljajem svaki dan pre odlaska u školu.

Pročitajte još: Brzo uspavljivanje bebe: Uz ove 4 tehnike roditeljima će biti mnogo lakše

Nakon prvoga dana, upitala ga je:

- Jesi dobio moje zagrljaje?, a Maks joj je odgovorio:

- Dugo i jako sam stiskao dugme, ali nisam plakao.

Ah, to je verovatno onaj veliki stisak koji sam dobila - dodala je raznežena mama.

Savet domišljate mame prvo je objavljen na jednoj Fejsbuk stranici o roditeljstvu, a nakon što ga je Luiza i privatno podelila, postao je pravi hit, sa hiljadama komentara zahvalnih majki.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.