· · Komentari: 0
SAVETI

SMRŠAJTE NA ZDRAV NAČIN: Umesto rigoroznih dijeta, primenite savete stručnjaka

Svi ih znamo, samo da ih primenimo.

1610698150_Depositphotos_63667313_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Čarolija koja vas dovodi do vitke figure ne postoji, ali u našim genima postoje jednostavni zakoni koji nam pomažu da očuvamo vitku liniju. 

1. Svakodnevno uživajte u voću

Potrudite se da bar vaš jedan obrok dnevno bude neko voće. Narandža, grejp i mandarine pune su hranjivih materija koje daje vašem telu zdravlje i vitkost.

Pročitajte još: Godinu dana jeo je SAMO KROMPIR: Imao je 150 kilograma, a danas je NEPREPOZNATLJIV (FOTO/VIDEO)

2. Ispunite dan raznovrsnom hranom

Neka obroci u vašem danu sadrže glavne grupe namirnica: mleko, mlečne proizvode, meso, ribu, žitarice i proizvode od žita, povrće i voće. Kombinujte ih kako volite. Pazite na međuobroke, oni ne smeju biti zamena za obrok, niti veće kalorijske vrednosti od dnevnih obroka. 

Pročitajte još: Izabrane NAJBOLJA I NAJGORA DIJETA 2020. GODINE: Jedna je odlična za opšte zdravlje, a drugu nikako ne preporučuju!

Foto: Depozit

3. Izbacite naviku prejedanje - gladovanje

Svima nama poznat scenario - danas jedem sve i svašta, a sutra gladujem. Uspešno izdržimo nekoliko dana, a onda popustimo i sve to nadoknadimo ogromnim količinama hrane. 

4. Ne postavljajte zabrane!

Igrajte pametno i dozvolite sebi svu hranu, ali u malim količinama, a želja za zabranjenim postaće manja. 

Pročitajte još: I nutricionisti ih izbegavaju: Zašto ne vole namirnice za koje svi mislimo da su zdrave?

5. Budite aktivni

To se ne odnosi nužno na iscrpljujuće vežbe. Odvojite neko vreme u danu, najbolje u jutarnjim satima i razgibajte se. Idite u šetnje, trčite sa svojim ljubimcima, zamenite lift stepenicama. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.