Oglas
· · Komentari: 0
Omiljen

Sobe dečaka tog doba nisu se mogle zamisliti bez postera OVOG automobila! (FOTO)

"Lamborgini kauntač" je bio i ostao jedan od najspektakularnijih bisera čuvene italijanske radionice

1595784752_lambo-kauntac-0.jpg
Foto:"Lamborgini"
Oglas

Kada se pojavio oduzeo je dah svima kojima je miris benzina i žestok zvuk moćnih V12 motora nešto što nema cenu! "Lamborgini kauntač", je jedan od najlepših bisera iz radionice snova čuvene italijanske fabrike! Kažu i da je to bio najprodavaniji poster jednog automobila ikada. Nije bilo dečačke sobe, pa i onih starijih, koji nisi imali poster ovog "čistokrvnog Lamba"!

Foto:"Lamborgini"

Pravljen je od 1974 do 1978. godine. tandem Marselo Gandini i Nučio Bertone su još jednom stavili svoj potpis na jedinstvenu skulpturu koja je nedodirljiva do današnjih dana. samo 1,07 metara visok automobil sa "makazastim", "leptir" vratima, redefinisali su segment superautomobila i sve ostavili bez daha. Motor od 4,0 litara imao je, kako red i nalaže kada je legat Feručija Lamborginija u pitanju, 12 cilindara. Razvijao je 375 KS, a maksimalna brzina mu je bila 300 kilometara na čas.
Napravljeno je relativno malo primeraka - samo 151. 

Pročitajte još: Modeli Augusta Horha i danas mame uzdahe! (FOTO)

"Lamborgini" je 1988- i 1989. napravio i verziju "25 aniversario" koja je imala motor od 5,2 litra, naravno 12 cilindara i razvijala je 455 KS. maksimalna brzina je bila 295 kilometara na čas.

Pročitajte još: Uložili su milijardu maraka pre 35 godina i napravili automobil sa KATALIZATOROM! (FOTO)

Napravljeno je i prodato 658 primeraka. Poslednji specijalni "kauntač" napravljen je 4. jula 1990. i smešten je u Muzej kompanije.

                                        Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas