Oglas
· · Komentari: 0
DAR PRIRODE

Sok od aronije snižava pritisak i uklanja bore

Bobice aronije poznate su po tome što poboljšavaju cirkulaciju krvi, jačaju krvne sudove i smanjuju rizik od srčanih bolesti.

1630405809_Depositphotos_21435513_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Slobodni radikali su uzrok raznih bolesti u telu, a aronija može da spreči njihov nastanak čime se preveniraju i bolesti poput dijabetesa.

Pročitajte još: Evo šta će se dogoditi u vašem telu ako MESEC DANA jedete BANANE sa crnim tačkicama!

Aronija dezinfikuje krvotok

Zreli plodovi aronije sadrže veliku količinu fenola, koji dezinfikuju krvotok, podstiču zaceljenje rana, uklanjaju otrovne materije iz tela, smanjuju upale, poboljšavaju elastičnost krvnih sudova i sprečavaju njihovo začepljenje.

Ko pije aroniju ima niži krvni pritisak
Krvni pritisak
Aronija značajno pomaže u održavanju normalnog krvnog pritiska. Ona sprečava grčeve u krvnim sudovima i drži krvni pritisak daleko od "opasne zone".

Učesnici studija koji su konzumirali aroniju su na kraju istraživanja imali smanjen rizik od kardiovaskularnih bolesti, smanjen krvni pritisak, smanjen nivo lošeg holesterola, i mnoge druge zdravstvene prednosti.

Pročitajte još: Ko dnevno jede šaku ŠLJIVA nema problema sa kostima

Aronija sprečava nastanak bora

Brojne studije su pokazale da antioksidansi štite od mnogih degenerativnih bolesti, poput raka i bolesti srca, a i usporavaju proces starenja, a aronija ih ima u izobilju.

Oni su takođe ključna komponenta protiv bora, jer mogu pomoći u zaštiti kože od štetnih efekata zagađivača okoline, duvanskog dima, sunčevog zračenja i drugih faktora koji uzrokuju da telo proizvodi slobodne radikale.

Prema jednoj studiji, cele bobice aronije imaju veću antioksidativnu aktivnost od soka. Dakle, sveže ili sušene bobice aronije pružaju maksimalnu korist.

Pročitajte još: PČELINJI VOSAK: Evo zašto treba da ga imate u kući i osam načina kako da ga upotrebite!

Ipak, trebalo bi imati na umu da izuzetno visoke doze antioksidansa mogu da naprave više štete nego koristi. To je razlog zašto je važno da se slede preporučene doze - u slučaju suvih bobica aronije, to je obično kašika bobica dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas