Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVA ISHRANA

ŠOK! Šta vruća voda ili KAFA rade vašem organizmu? Nutricionisti pobili teoriju u koju su VEROVALI mnogi!

Stručnjaci pobijaju teoriju u koju su do sad mnogi verovali da čaša toplog napitka uništava suvišne kilograme

1618305448_223eab7568608fba4db881034177c94c46b51e7c.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Čaša tople vode pre obroka pospešuje gubitak kilograma? U ovu teoriju mnogi veruju, mada su stručnjaci nebrojeno puta objašnjavali šta zapravo topla tečnost radi našem organizmu i kakva je korist od nje.

S druge strane, nikako se ne preporučuje konzumacija hladne vode, jer povećava rizik od prehlade. 

Šta je istina i koja temperatura vode je najbolja za nas, objasnili su stručnjaci. 

Istina je da veoma vruća voda zapravo povređuje zidove digestivnog trakta.

Postoji teorija da vruća voda pospešuje mršavljenje, jer deluje tako što ublažava osećaj gladi i ubrzava metabolizam. 

Istina je da veoma vruća voda zapravo povređuje zidove digestivnog trakta, uklanja sluz a koja čini zaštitini sloj sluzokože. Ovaj proces 'destrukcije' uzrokuje smanjenje osećaja gladi, ali ga nutricionisti nikada ne preporučuju.

S druge strane hladna voda je dobra da utoli žeđ, ali se nikako ne preporučuje.

Veoma je važno da se održava osnovna telesna temperatura, evo i zašto. Termoregulacija, varenje i funkcionisanje svih telesnih sistema zavise od osnovne temperature tela. Ne preporučuje se da hladite telo 'iznutra'. Tako ćete usporiti varenje, uzrokovati vaskularne promene, povećati rizik od razvoja bolesti endokrinih organa.

                    Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas